fbpx

Μάχη με τον χρόνο και τη… βροχή στο 10ο Rally Greece Offroad

Μάχη με τον χρόνο και τη… βροχή στο 10ο Rally Greece Offroad

Με τα επίσημα δοκιμαστικά στο χωριό Βέλος ξεκίνησε η χθεσινή μέρα με τους συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να ελέγξουν τα οχήματά τους και να προχωρήσουν σε τυχόν επιδιορθώσεις πριν την επίσημη έναρξη των αγώνων του 10ου επετειακού Rally Greece OffRoad στο Άργος Ορεστικό για το FIA Cross Country Bajas European Cup της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Η μέρα συνεχίστηκε στο service park με την ενημέρωση των αγωνιζομένων αλλά και ένα Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών που παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι ομάδες.

Η δράση ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης στο χωριό Ασπροκκλησιά όπου τα 77 αγωνιστικά αυτοκίνητα έτρεξαν υπό βροχή 18 χωμάτινα χιλιόμετρα για την κατατακτήρια ειδική διαδρομή και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ.

Μια διαδικασία που ανέδειξε νικητή τον Csaba MIKLOS και τον συνοδηγό του Alber HORN από την Ουγγαρία που αγωνίζονταν με Bedu Pro X3 και τερμάτισαν σε 16 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησαν οι Πορτογάλοι Alexandre PINTO και Fausto MOTA με Herrator Inzane X3 και χρόνο 16:20, 7,7 δευτερόλεπτα πιο αργοί.

Στην τρίτη θέση τερμάτισαν οι Ιταλοί Amerigo VENTURA και Mirko BRUN με Yamaha YXZ 1000R και στην τέταρτη θέση οι Ισπανοί Fidel CASTILLO και Marc SOLA με BRP Can Am Maverick XRS Turbo.

Τέλος, την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι επίσης Ισπανοί Pau NAVARRO και Pol ROS VIDIELLA με BRP Can Am Maverick XRS Turbo.

Η γαλανόλευκη «κυμάτισε» στην 48η θέση με τους Ιωάννη Βοριά και Αθανάσιο Μπάκα, που αγωνίστηκαν με Mitsubishi Pajero και χρειάστηκαν 23 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσουν την πίστα ενώ στην 39η θέση τερμάτισαν ο Κύπριος Έκτορας Κιμωνίδης και ο Έλληνας συνοδηγός του Σίμος Ζέρβας με SUZUKI JIMNY και χρόνο 21:21.

Ξεχωριστή στιγμή της πανηγυρικής εκκίνησης το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα για το πλήρωμα της Ισραηλινής ομάδας και ιδιαίτερα προς τον οδηγό Dror COHEN. Πρώην πιλότος αεροσκαφών F16, έπειτα από ένα ατύχημα στα 24 του χρόνια έμεινε παράλυτος από τη μέση και κάτω, κάτι που όχι μόνο δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει τη ζωή του, αλλά τον ώθησε να γίνει ένας εξαιρετικός αθλητής, οδηγός offroad αγώνων με συμμετοχές σε δεκάδες διοργανώσεις με κορυφαία στιγμή του τη συμμετοχή του στο Rally Dakar. Ο Dror COHEN με τον συνοδηγό του Avraham FRIMET με Canam Maverick τερμάτισαν στην 21 θέση με χρόνο 18:54.

Η πρώτη βραδιά του 10ου Rally Greece OffRoad ολοκληρώθηκε λοιπόν με την πανηγυρική έναρξη του αγώνα, όπου όλοι οι αγωνιζόμενοι παρέλασαν από την ειδική ράμπα στο νέο πάρκο του Άργους Ορεστικού λαμβάνοντας τιμητικό μετάλλιο συμμετοχής στη διοργάνωση και ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα Παρασκευή όπου η δράση μεταφέρθηκε στο όρος Βίτσι στις 7 το πρωί. Εκεί οι αγωνιζόμενοι μέτρησαν τις δυνάμεις τους σε δύο άγριας ομορφιάς διαδρομές συνολικού μήκους 156 χιλιομέτρων, διαδρομές που θα επαναλάβουν και αργά το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα