fbpx

Ρεκόρ συμμετοχών στο 10ο Rally Greece Offroad

Ρεκόρ συμμετοχών στο 10ο Rally Greece Offroad

Με τη συμμετοχή συνολικά 84 αγωνιζομένων από 13 χώρες και την παρουσία πρωταθλητών του μηχανοκίνητου αθλητισμού offroad, ξεκινά την Τετάρτη 14 Ιουνίου το επετειακό 10ο Rally Greece Offroad στο Άργος Ορεστικό.

Το πρόγραμμα φέτος θα διαρκέσει πέντε ημέρες και οι διαγωνιζόμενοι θα κληθούν να καλύψουν 1.000+ χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 640 ειδικές διαδρομές σε υψόμετρο έως και 1.950 μέτρα, διασχίζοντας ιδιαίτερα απαιτητικές διαδρομές με σημεία που παρομοιάζουν με αυτές του WRC.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα διεξαχθούν τρεις παράλληλοι αγώνες, ο εθνικός που προσμετρά στο Έπαθλο Ανατολικής Ευρώπης, ο ιταλικός που προσμετρά στο Ιταλικό Πρωτάθλημα και φυσικά ο αγώνας FIA Cross Country Bajas European Cup. Φέτος, μάλιστα, στόχος των διοργανωτών είναι η ένταξη του Rally Greece Offroad στο Παγκόσμιο Κύπελλο Bajas της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA, μια εξέλιξη που θα οδηγήσει τη διοργάνωση στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Όπως επεσήμανε ο διευθυντής του αγώνα, Κώστας Θεολόγης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο διοίκησης του Rally Greece Offroad, «φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που διεξάγεται το Ευρωπαϊκό Κύπελλο και δια μέσω της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού έχουμε αιτηθεί ο παρατηρητής του αγώνα να μας ελέγξει για το κατά πόσο οι επιδόσεις της διοργάνωσης είναι αυτές που δύναται να εντάξουν τη διοργάνωση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Για να συμβεί αυτό απαιτείται αψεγάδιαστη διοργάνωση, αυστηρή τήρηση του προγράμματος αλλά και έμπρακτη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Εάν το πετύχουμε, η μεγαλύτερη πρόκληση για την επόμενη μέρα θα είναι η χρηματοδότηση της διοργάνωσης, καθώς εκεί πλέον η FIA θα ζητήσει πολλά περισσότερα, καθώς μαζί με το επίπεδο της διοργάνωσης θα πολλαπλασιαστούν και οι απαιτήσεις. Να σημειώσω βέβαια ότι η ύπαρξη του κτιρίου διοίκησης των αγώνων –αυτή η παγκόσμια πρωτοτυπία– μας δίνει ήδη ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Εναπόκειται σε εμάς να πάμε στο επόμενο βήμα».

Σε θέματα ασφάλειας των αγώνων εστίασε κατά την τοποθέτησή του ο αλυτάρχης του αγώνα, Αλέκος Αποστολίδης, επισημαίνοντας πως «στα εννέα χρόνια που διεξάγεται ο αγώνας δεν είχαμε ούτε γρατζουνιά. Είμαι βέβαιος ότι το ίδιο θα συμβεί και φέτος. Έχει γίνει μια υπερπροσπάθεια τον τελευταίο μήνα κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των αγωνιζομένων και πλέον σχεδόν το 100% των 1.000 αγωνιστικών χιλιομέτρων βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Με την προσπάθεια που κάνουμε και ο φετινός αγώνας θα είναι και επιτυχημένος και ασφαλής».

Το πρόγραμμα

Τετάρτη 14/6

Ελεύθερες Δοκιμές σε διαδρομή 4 χλμ. πλησίον αεροδρομίου Άργους Ορεστικού.

Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος για αγωνιζόμενους του αγώνα FIA.

Εκδήλωση καλωσορίσματος για όλες τις ομάδες στο Πολιτιστικό και Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους Ορεστικού.

Πέμπτη 15/6

Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος για αγωνιζόμενους όλων των αγώνων

Επίσημες Δοκιμές – Shakedown μήκους 5 χλμ. πλησίον χωριού Βέλος

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών.

Κατατακτήρια Ειδική Διαδρομή – Prologue, μήκους 20 χλμ. στο χωριό Ασπροκκλησιά.

Πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα στο Νέο Πάρκο Άργους Ορεστικού.

Παρασκευή 16/6

Διεξαγωγή 1ου Σκέλους του αγώνα με συνολικό μήκος 466 χλμ. εκ των οποίων 314 χλμ. να είναι Ειδικές Διαδρομές.

Σάββατο 17/6

Διεξαγωγή του 2ου Σκέλους με συνολικό μήκος 320 χλμ. εκ των οποίων 194 χλμ. Ειδικών Διαδρομών.

Λήξη του αγώνα FIA και Απονομή Επάθλων στο Νέο Πάρκο Άργους Ορεστικού.

Κυριακή 18/6

3ο Σκέλος για το Εθνικό έπαθλο και τον αγώνα του Ιταλικού Πρωταθλήματος. Συνολικό μήκος 160 χλμ. με 103 χλμ. να αποτελούν Ειδικές Διαδρομές.

Λήξη του 10ου Rally Greece Offroad και Απονομή Επάθλων για το Εθνικό έπαθλο και τον αγώνα του Ιταλικού Πρωταθλήματος στο Νέο Πάρκο Άργους Ορεστικού.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα