fbpx

Φερστάπεν: “Κάναμε καλή εκκίνηση, γλιστρούσε πολύ η σκληρή γόμα”

Φερστάπεν: “Κάναμε καλή εκκίνηση, γλιστρούσε πολύ η σκληρή γόμα”

Ικανοποιημένος με τη συνολική διαχείριση του αγώνα στο Γκραν Πρι Βαρκελώνης εμφανίστηκε μετά το φινάλε του ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός της Red Bull αναφέρθηκε στη σημασία της καλής εκκίνησης που του εξασφάλισε την πρωτοπορία μετά την πρώτη στροφή, ενώ αποκάλυψε και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο διάστημα που κινήθηκε στην πίστα με τη σκληρή γόμα ελαστικών.

“Ήταν σημαντικό να κρατήσουμε την πρωτοπορία μετά την πρώτη στροφή. Ήξερα πως θα είμαι αρκετά οριακά με τον Κάρλος Σάινθ, αλλά κάναμε καλή εκκίνηση. Από εκεί και πέρα, απλώς προσπάθησα να διαχειριστώ την ταχύτητα με τη μεσαία γόμα ελαστικών. Γνώριζα πως σχεδόν όλοι πίσω μου είχαν μαλακή γόμα. Ειδικά στους οκτώ τελευταίους γύρους εκείνου του stint μπορούσα να χτίσω μία αξιόλογη διαφορά.

Βάλαμε στη συνέχεια τη σκληρή γόμα και την περίμενα να είναι κάπως καλύτερη. Για κάποιον λόγο δεν είχε πολλή πρόσφυση και γλιστρούσα. Η ταχύτητα ήταν εντάξει, αλλά δεν μπορούσα να ανοίξω περισσότερο τη διαφορά, όχι τουλάχιστον στον βαθμό που επιθυμούσα. Κάναμε τους γύρους που υπολογίζαμε με αυτά τα ελαστικά και μετά έκανα ακόμη ένα πιτ στοπ για να βάλω μαλακή γόμα. Η οδήγηση είχε πολύ καλύτερη αίσθηση μετά”, ανέφερε ο Φερστάπεν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα