fbpx

Ράλι Σαρδηνίας: Επιτέλους… νίκη για Νεβίλ και Hyundai!

Ράλι Σαρδηνίας: Επιτέλους… νίκη για Νεβίλ και Hyundai!

Ο Τιερί Νεβίλ ήταν ο μεγάλος νικητής του Ράλι Σαρδηνίας για το WRC. Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai κράτησε με άνεση το προβάδισμα που είχε χτίσει ως το βράδυ του Σαββάτου και πανηγύρισε την πρώτη νίκη του εντός του 2023. Αυτή ήταν ταυτοχρόνως και η πρώτη νίκη φέτος για οδηγό της Hyundai.

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε με… άνεση ο Εσαπέκα Λάπι. Ο Φιναλνδός οδηγός, επίσης της Hyundai, διατήρησε τη θέση του δίχως να απειληθεί από κανέναν –αλλά ούτε και να απειλήσει τον Νεβίλ- ανεβαίνοντας έτσι για τρίτο σερί Ράλι στο βάθρο, δίχως όμως να έχει ακόμη φέτος κάποια νίκη.

Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Κάλε Ροβάνπερα της Toyota. Η απόσταση άνω του ενός λεπτού που χώριζε τον Φινλανδό της Toyota από τον Νεβίλ τον κατέστησε ακίνδυνο για την κορυφή, μη έχοντας όμως και κάποια απειλή από τους οδηγούς που έπονταν στην κατάταξη. Αυτό ήταν το τρίτο φετινό βάθρο του Ροβάνπερα, που παρέμεινε μάλιστα και στην κορυφή της γενικής κατάταξης.

Από εκεί και πέρα, ο Ροβάνπερα ωφελήθηκε βαθμολογικά και από την πρωτιά στην Powerstage, όπου δεύτερος ακολούθησε ο Οτ Τάνακ, ενώ οι Τακαμότο Κατσούτα, Έλφιν Έβανς και Σεμπαστιάν Οζιέ πλαισίωσαν την πρώτη πεντάδα.

Η τελική κατάταξη του Ράλι Σαρδηνίας:

Επόμενος σταθμός της σεζόν θα είναι το Rally Safari στην Κένυα, το διάστημα 22-25 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα