fbpx

Ράλι Σαρδηνίας: Νέα ανατροπή και “αγκαλιάζει” τη νίκη ο Νεβίλ! (vid)

Ράλι Σαρδηνίας: Νέα ανατροπή και “αγκαλιάζει” τη νίκη ο Νεβίλ! (vid)

Πλούσιο σε ανατροπές και απρόσμενα συμβάντα αποδείχθηκε το απογευματινό σκέλος του Σαββάτου στο Ράλι Σαρδηνίας. Έπειτα από ανακατατάξεις, ο Τιερί Νεβίλ της Hyundai είναι εκείνος που έκλεισε την ημέρα ως επικεφαλής, έχοντας μάλιστα και μία άνετη διαφορά 36.4 δευτερολέπτων από τον ομόσταυλό του Εσαπέκα Λάπι.

Η πρώτη κομβική στιγμή ήρθε στην SS14, όταν ο εκείνη τη στιγμή πρωτοπόρος Σεμπαστιάν Οζιέ έχασε τον έλεγχο σε μία αριστερή στροφή, με αποτέλεσμα το Toyota του να βρεθεί εκτός δρόμου και ο Γάλλος να οδηγηθεί σε εγκατάλειψη.

Αυτό το συμβάν έφερε στην κορυφή τον Λάπι, ωστόσο για πρώτη φορά στη διάρκεια αυτού του Ράλι ο Φινλανδός εμφανίστηκε πολύ πιο αργός και… προβληματισμένος με το τερέν των δύο τελευταίων ειδικών. Έτσι, ο οδηγός της Hyundai έχασε πάνω από μισό λεπτό, επιτρέποντας στον Νεβίλ να βρεθεί σε θέση ισχύος.

Από εκεί και πέρα, η τρίτη θέση δείχνει εξασφαλισμένη για τον Κάλε Ροβάνπερα (εφόσον δεν αντιμετωπίσει απρόοπτα συμβάντα), όντας μεν 1:50.7 πίσω από τον Νεβίλ στη γενική κατάταξη, αλλά έχοντας παράλληλα και μία γιγαντιαία απόσταση σχεδόν τεσσάρων λεπτών από τον τέταρτο Έλφιν Έβανς.

Νωρίτερα το Σάββατο πρόωρο και άδοξο φινάλε είχε η δράση για τους Οτ Τάνακ και Τακαμότο Κατσούτα. Αρχικά ο Ιάπωνας της Toyota στην SS8 και στη συνέχεια ο Εσθονός της M-Sport Ford στην SS9 έπεσαν σε βαθείς νερόλακκους, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιά τα ηλεκτρονικά συστήματα των αυτοκινήτων τους, οδηγούμενοι έτσι αμφότεροι σε εγκατάλειψη.

Η κατάταξη του Ράλι Σαρδηνίας:

Το πρόγραμμα του Ράλι Σαρδηνίας (ώρες Ελλάδος):

Κυριακή
08:05 SS16
09:05 SS17
11:09 SS18
13:15 SS19

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα