fbpx

Στην τελική ευθεία για το Rally Greece Offroad (video)

Στην τελική ευθεία για το Rally Greece Offroad (video)

Το εμβληματικό 10ο Rally Greece Offroad θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 18 Ιουνίου στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας με επίκεντρο την πόλη του Άργους Ορεστικού.

Το 10ο Rally Greece Offroad εντάσσεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο καλεντάρι της FIA, ως δεύτερος γύρος του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου FIA Cross Country Bajas. Παράλληλα, στις ίδιες ημερομηνίες, θα διεξαχθεί ο εθνικός αγώνας που ισχύει για τα ιταλικά πρωταθλήματα Cross Country και SSV, καθώς και ο ελληνικός διεθνής αγώνας. Η εθνική διοργάνωση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 18 Ιουνίου, ενώ η διοργάνωση της FIA θα ολοκληρωθεί μία ημέρα νωρίτερα, το Σάββατο 17 Ιουνίου.

Ο ελληνικός αγώνας Baja φημίζεται για μερικά χαρακτηριστικά. Είναι ο μοναδικός αγώνας Cross Country στην Ευρώπη, στον οποίο οι επιλεκτικές διαδρομές φτάνουν σε υψόμετρο σχεδόν 1950 μέτρων, εναλλάσσονται με ανηφορικά και κατηφορικά τμήματα, δρόμους με στροφές και τμήματα τύπου WRC με πλήρη γκάζι. Οι ειδικές διαδρομές προσφέρουν μια απαιτητική διαδρομή που θα δοκιμάσει όλες τις οδηγικές ικανότητες.

Με την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και των τοπικών αρχών, η Διεύθυνση Αγώνων του Rally Greece Offroad έχει στη διάθεσή της ένα ολοκαίνουργιο κτίριο 640 τετραγωνικών μέτρων που κατασκευάστηκε ειδικά για τις απαιτήσεις μιας διοργάνωσης της FIA και βρίσκεται δίπλα στο Service Park.

Το Service Park είναι 20.000 τετραγωνικά μέτρα και προσφέρει πολλές εγκαταστάσεις. Η ηλεκτρική ενέργεια και η ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο (Wi-Fi) προσφέρονται δωρεάν σε όλους τους αγωνιζόμενους, μαζί με πολλές άλλες υπηρεσίες.

Το Rally Greece Offroad επικεντρώνεται στην ασφάλεια, την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία και το αυθεντικό πνεύμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το πρόγραμμα του Baja

Τετάρτη 14 Ιουνίου

Ιδιωτικό τμήμα δοκιμών, διοικητικοί έλεγχοι, τεχνικοί έλεγχοι και κοκτέιλ καλωσορίσματος για όλες τις ομάδες.

Πέμπτη 15 Ιουνίου

Shakedown, Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, Ενημέρωση αγωνιζομένων, Ειδική 1 – Πρόλογος 20 χιλιομέτρων και Τελετή Εκκίνησης Baja.

Παρασκευή 16 Ιουνίου

Έναρξη του 1ης Ειδικής με διαδρομή 466 χιλιομέτρων, συμπεριλαμβανομένων 314 χιλιομέτρων ειδικών διαδρομών.

Σάββατο 17 Ιουνίου

Ειδική 2 320 χιλιομέτρων, συμπεριλαμβανομένων 194 χιλιομέτρων ειδικών διαδρομών και μια εντυπωσιακή τελετή απονομής βραβείων της FIA.

Κυριακή 18 Ιουνίου

Ειδική 3 (ισχύει μόνο για τα έπαθλα Ιταλίας και Ελλάδας) που περιλαμβάνει 160χλμ. συμπεριλαμβανομένων 103χλμ. ειδικών διαδρομών και αμέσως μετά την τελετή απονομής των βραβείων.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα