fbpx

Ράλι Πορτογαλίας: Σφράγισε τον θρίαμβο ο Ροβάνπερα! (vid)

Ράλι Πορτογαλίας: Σφράγισε τον θρίαμβο ο Ροβάνπερα! (vid)

Μεγάλος νικητής του Ράλι Πορτογαλίας αναδείχθηκε ο Κάλε Ροβάνπερα. Ο οδηγός της Toyota ήταν ταχύτερος όλων στις 10 από τις 19 ειδικές διαδρομές του αγώνα (μεταξύ των οποίων και στην Powerstage) και διατήρησε ανέπαφο το πλεονέκτημά του στην κορυφή της γενικής κατάταξης μέχρι το τέλος. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη του Φινλανδού η οποία μάλιστα τον ανέβασε και στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Ντάνι Σόρδο με Hyundai, ολοκληρώνοντας έτσι ένα εξαιρετικό τριήμερο με σταθερά καλή απόδοση. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Εσαπέκα Λάπι, με την κορεάτικη ομάδα να κάνει έτσι το 2-3 και τον Φινλανδό να… ισοφαρίζει το αποτέλεσμα που σημείωσε στο Ράλι Κροατίας, τον προηγούμενο σταθμό της σεζόν.

Από εκεί και πέρα, ο Οτ Τάνακ της M-Sport κατάφερε να πλασαριστεί τέταρτος, παρά την μεγάλη απώλεια χρόνου που τον βάραινε από την Παρασκευή. Αντιθέτως, ο Τιερί Νεβίλ αντιμετώπισε την Κυριακή ζητήματα με το σύστημα τούρμπο του Hyundai του, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να κινηθεί με αγωνιστικό ρυθμό και να περιοριστεί στην πέμπτη θέση.

Η τελική κατάταξη του Ράλι Πορτογαλίας:

Επόμενος σταθμός του WRC θα είναι το Ράλι Σαρδηνίας, επίσης με χωμάτινο τερέν, το διάστημα 1-4 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα