fbpx

Ο ΣΟΑΑ θεσμοθέτησε το «Έπαθλο Σταθερότητας»

Ο ΣΟΑΑ θεσμοθέτησε το «Έπαθλο Σταθερότητας»

Στην Ανάβαση Ψάθας ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου θεσμοθέτησε για πρώτη φορά ένα νέο έπαθλο για τους οδηγούς μετά από σχετική πρόταση στην Επιτροπή Αγώνων και απόδοχή της.

Το «Έπαθλο Σταθερότητας» αφορά τον πιο σταθερό οδηγό στις δύο ημέρες των Αναβάσεων. Είναι όσο απλό ακούγεται καθώς υπολογίζεται η διαφορά των χρόνων του οδηγού μεταξύ δύο σκελών του Σαββάτου και των δύο σκελών του αγώνα της Κυριακής. Η μικρότερη διαφορά συνολικά κρίνει τον πιο σταθερό οδηγό του Σαββατοκύριακου.

Το «Έπαθλο Σταθερότητας» έχει περισσότερο τιμητικό χαρακτήρα και είναι ένας τρόπος για τον Συνδεσμο να προσφέρει τη δυνατότητα στους οδηγούς να βραβευτούν με ένα αναμνηστικό έπαθλο ακόμη και αν είναι μακριά από την κορυφή ή δεν πετύχουν τους στόχους τους για διάκριση με βάση τα αποτελέσματα.

Η πρώτη φορά που απονεμήθηκε το το «Έπαθλο Σταθερότητας» ήταν στην Ανάβαση Ψάθας και πρώτος νικητής του ήταν ο Μηνάς Μπενής που και το Σάββατο και την Κυριακή ήταν σταθερότατος. Την Κυριακή μάλιστα η διαφορά στα δύο περάσματα του αγώνα δεν ξεπέρασε τα 170 χιλιοστά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα