fbpx

Γκραν Πρι Μαϊάμι: “Αφεντικό” στις κατατακτήριες ο Πέρες, 9ος ο Φερστάπεν! (vid)

Γκραν Πρι Μαϊάμι: “Αφεντικό” στις κατατακτήριες ο Πέρες, 9ος ο Φερστάπεν! (vid)

Ο Σέρχιο Πέρες ήταν ο μεγάλος κερδισμένος των κατατακτηρίων δοκιμών, ενόψει του Γκραν Πρι Μαϊάμι στη Formula 1. Ο Μεξικανός της Red Bull σημείωσε χρόνο 1:26.841 στο Q3, αφήνοντας με σαφή διαφορά πίσω του όλους τους ανταγωνιστές του. Βίοι… αντίθετοι όμως για τους δύο οδηγούς της Red Bull, καθώς ο Μαξ Φερστάπεν περιορίστηκε στην 9η θέση.

https://twitter.com/F1/status/1654965052242378758

Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός δεν πρόλαβε να κάνει ούτε μία χρονομετρημένη προσπάθεια στο Q3! Στον πρώτο γύρο που δοκίμασε να βγάλει, ο Φερστάπεν είδε το μονοθέσιό του να του φεύγει πολύ πλάγια σε μία στροφή, με αποτέλεσμα να ακυρώσει ο ίδιος αυτή την προσπάθεια. Ωστόσο, λίγο αργότερα ο Σαρλ Λεκλέρ είχε πρόσκρουση με τοίχο, συμβάν που επέφερε κόκκινη σημαία και εν τέλει την απόφαση για άμεση λήξη των κατατακτηρίων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Φερστάπεν, όπως και ο Βάλτερι Μπότας, να μην έχουν ούτε μία καταγεγραμμένη επίδοση και να μείνουν στις θέσεις Νο9 και Νο10. Αντιθέτως, ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin αξιοποίησε την ευκαιρία και ήταν ο δεύτερος ταχύτερος, κερδίζοντας μία εκκίνηση από την πρώτη σειρά του γκριντ. Στη δεύτερη σειρά θα βρίσκονται ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari και ο εντυπωσιακός Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas. Αντιθέτως, ο Λεκλέρ θα αρκεστεί στην 7η θέση.

Τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων:

Το Γκραν Πρι Μαϊάμι είναι προγραμματισμένο να εκκινήσει στις 22:30 (ώρα Ελλάδος) το βράδυ της Κυριακής.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα