fbpx

Πυρετώδεις οι ετοιμασίες για την χωμάτινη ατομική χρονομέτρηση Καλαμάτας

Πυρετώδεις οι ετοιμασίες για την χωμάτινη ατομική χρονομέτρηση Καλαμάτας

Το διήμερο 13-14 Μαΐου 2023, η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καλαμάτας διοργανώνει τη 2η χωμάτινη ατομική χρονομέτρηση ΑΛΑΚ, στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο Τριόδου του δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας.

Ο αγώνας είναι ο πρώτος του θεσμού που προκήρυξε η ομοσπονδία για το 2023,ο οποίος περιλαμβάνει πέντε αγώνες. Ο θεσμός αυτός είναι μία οικονομική μορφή αγώνων αφού δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε ελαστικά, σε αναγνωρίσεις, καθώς και σε καταπόνηση των αγωνιστικών.

Δεκτά γίνονται αγωνιστικά αυτοκίνητα κατηγοριών Ν-Α-Ε και Ιστορικά, τα οποία διαγωνίζονται ανάλογα με τον κυβισμό τους. Γίνονται επίσης δεκτά crosskart, Proto Cars και αυτοκίνητα 4×4.

Η διαδρομή είναι μήκους 1900 μέτρων περίπου και περιλαμβάνει και 100 μέτρα ασφάλτου. Η πίστα είχε χρησιμοποιηθεί παλαιότερα και στο 33ο Ράλλυ Καλαμάτας σαν ειδική διαδρομή και φέτος έχει ποιοτικότερο οδόστρωμα.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει έναν προαιρετικό αγώνα, προπόνηση το Σάββατο, που θα αποτελείται από 2 σκέλη των 2 γύρων της πίστας με εκκίνηση από στάση και εφόσον υπάρξει χρόνος θα πραγματοποιηθεί και τρίτο. Αυτό θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνει επισκευή του οδοστρώματος και συμπίεση με οδοστρωτήρα για να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα από πλευράς ποιότητας διαδρομής.

Την Κυριακή ο αγώνας θα γίνει σε 2 σκέλη των 3 γύρων το καθένα, δηλαδή συνολικά ένας αγωνιζόμενος και τις δύο ημέρες θα πραγματοποιήσει περίπου 19 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Για πρώτη φορά στα χρονικά τέτοιας μορφής αγώνων θα εκκινούν πρώτα τα crosskart και αφού ολοκληρώσουν και τα 2 σκέλη, στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί ο αγώνας των αυτοκινήτων. Θα δημοσιευτεί διαφορετικό πρόγραμμα για crosskart και αυτοκίνητα για να αποφευχθεί η πολύωρη αναμονή των οδηγών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα