fbpx

Χάμιλτον: “Το αυτοκίνητο ασφαλείας ήταν μία κλωτσιά στα δόντια”

Χάμιλτον: “Το αυτοκίνητο ασφαλείας ήταν μία κλωτσιά στα δόντια”

Ως μία άκρως επώδυνη πραγματικότητα που έπρεπε να “καταπιεί” περιέγραψε την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στα πρώτα στάδια του Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν, στο Μπακού. Ο οδηγός της Mercedes είχε μπει λίγο νωρίτερα για αλλαγή ελαστικών, πέφτοντας από την 5η στη 10η θέση και η είσοδος του safety car ουσιαστικά πρόσφερε ένα “δωρεάν” pit stop στους υπόλοιπους οδηγούς, καταδικάζοντας τον Βρετανό να συνεχίζει την προσπάθειά του από τη 10η θέση, εν αντιθέσει με τους άμεσους αντιπάλους του.

“Είχα ξεκινήσει τον αγώνα αρκετά καλά, αλλά στη συνέχεια είχα φθορά στη μεσαία γόμα των ελαστικών μου, οπότε έπρεπε να μπω στα πιτ. Εκείνο το αυτοκίνητο ασφαλείας πραγματικά μου έδωσε κλωτσιά στα δόντια. Έχασα πέντε θέσεις και μου ήταν δύσκολο για ένα διάστημα να το καταπιώ αυτό. Ήξερα πως δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για αυτό, οπότε επικεντρώθηκα αποκλειστικά σε όσα μπορούσα να ελέγξω.

Έβαλα το κεφάλι κάτω, επανεκκινήσαμε, δώσαμε σπουδαίες μάχες με μερικά άλλα μονοθέσια και ήταν συνολικά θετικό για εμένα το ότι ένιωσα το αυτοκίνητο σε αυτές τις συνθήκες. Κυνήγησα τη Ferrari του Σάινθ μέχρι τέλους, αλλά δεν μπόρεσα να τον περάσω. Εάν δεν είχα αυτό το αυτοκίνητο ασφαλείας, ίσως να είχαμε μία καλύτερη μάχη στο φινάλε”, ανέφερε ο Χάμιλτον.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα