fbpx

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν: Νέος… street θρίαμβος για Πέρες! (vid)

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν: Νέος… street θρίαμβος για Πέρες! (vid)

Μεγάλος νικητής του Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν ήταν ο Σέρχιο Πέρες. Ο οδηγός της Red Bull βρέθηκε στην κορυφή από τον 9ο γύρο και παρέμεινε σταθερά εκεί μέχρι τέλους, πανηγυρίζοντας έτσι τη δεύτερη φετινή του νίκη στη Formula 1. Συνολικά μάλιστα αυτή ήταν η έκτη νίκη καριέρας για τον Μεξικανό, με τις πέντε εξ αυτών να έχουν έρθει σε street circuit, μεταξύ των οποίων εκείνη στο Μπακού και το 2021.

Δεύτερη θέση για τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος από ένα πιτ στοπ σε κακή χρονική συγκυρία απώλεσε την πρωτοπορία από τον ομόσταυλό του, την οποία δεν μπόρεσε να ανακτήσει ποτέ. Στην τρίτη θέση πλασαρίστηκε ο Σαρλ Λεκλέρ, που εκκίνηση από την pole position, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει για πολύ τη Ferrari του μπροστά από τις δύο Red Bull.

Η εκκίνηση του αγώνα βρήκε τον Σαρλ Λεκλέρ να αξιοποιεί την pole position και να μπαίνει ως πρωτοπόρος στην πρώτη στροφή μπροστά από τον Μαξ Φερστάπεν και τον Σέρχιο Πέρες, ωστόσο αυτή η θέση του στην κορυφή δεν κράτησε για πολύ. Στον 4 γύρο, δηλαδή λίγο αφότου έγινε διαθέσιμο το DRS, ο Φερστάπεν έκανε την επίθεσή του και προσπέρασε τον Μονεγάσκο της Ferrari, παίρνοντας την πρωτοπορία.

Με τον Ολλανδό να χτίζει στη συνέχεια μία διαφορά οριακά μεγαλύτερο του ενός δευτερολέπτου, στέρησε το DRS από τον Λεκλέρ, επιτρέποντας έτσι και στον Σέρχιο Πέρες με το δικό του DRS να προσπερνά επίσης τον οδηγό της Ferrari, ανεβαίνοντας στη 2η θέση.

Στον 9ο γύρο ήρθε η εξέλιξη που ανακάτεψε ξανά την τράπουλα στην κορυφή. Ο Μαξ Φερστάπεν, νιώθοντας το μονοθέσιό του να γλιστράει, μπήκε στα πιτ για αλλαγή ελαστικών, βάζοντας τη σκληρή γόμα. Λίγο αργότερα ο Νικ Ντε Φρις είχε έξοδο από την πίστα, φέρνοντας έτσι το αυτοκίνητο ασφαλείας και “χαρίζοντας” στον Πέρες ένα “δωρεάν” πιτ στοπ, με αποτέλεσμα ο Μεξικανός να διατηρήσει την πρωτοπορία που είχε μόλις αποκτήσει (από το πιτ στοπ του Φερστάπεν).

Στον 30ο γύρο ο Φερστάπεν διαμαρτυρήθηκε μέσω του team radio για πρόβλημα στο κατέβασμα των στροφών του κινητήρα όταν επιβράδυνε το μονοθέσιο ενόψει των στροφών της πίστας, δίχως όμως ακολουθήσει οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, πλην μίας μικρής επαφής με μπαριέρα.

Ουσιαστικά, από τη στιγμή που οι δύο Red Bull βρέθηκαν στο 1-2, ο Μεξικανός κατάφερε να κρατήσει τον ομόσταυλό του σταθερά σε απόσταση άνω του δευτερολέπτου, στερώντας του έτσι το DRS. Παράλληλα, ο Λεκλέρ ήταν τρίτος με τον Φερνάντο Αλόνσο να έχει ανεβεί τέταρτος, λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα πίσω του.

Μέχρι και το φινάλε των 51 γύρων στην πρώτη τριάδα υπήρξε… νηνεμία, με τους Πέρες, Φερστάπεν και Λεκλέρ να διατηρούν εν τέλει τις θέσεις τους δίχως ούτε να απειληθούν, αλλά και ούτε να απειλήσουν για κάτι παραπάνω. Η μοναδική… συγκίνηση ήταν η μάχη για τον ταχύτερο γύρο, με τον Τζορτζ Ράσελ να είναι εκείνος που επικράτησε σε αυτή την παράπλευρη μάχη.

Η τελική κατάταξη του Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα