fbpx

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν: Νίκη για τον Πέρες στον αγώνα σπριντ

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν: Νίκη για τον Πέρες στον αγώνα σπριντ

Ο Σέρχιο Πέρες ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα σπριντ που διεξήχθη στους δρόμους του Μπακού.

Ο Μεξικάνος «καθάρισε» τη νίκη επί της ουσίας προσπερνώντας τον Σαρλ Λεκλέρ στον πρώτο γύρο έπειτα από την αποχώρηση του αυτοκινήτου ασφαλείας από την πίστα.

Ο Λεκλέρ εκκίνησε καλύτερα, αλλά η πρωτιά άλλαξε στον 8ο γύρο. Μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας, ο Πέρες με το DRS κατάφερε να περάσει τον poleman Λεκλέρ και να μείνει στην πρωτοπορία μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας στον 17ο γύρο.

Ο Φερστάπεν ακολούθησε τον Λεκλέρ, αλλά δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει σοβαρή επίθεση, δεν πήρε κανένα ρίσκο και έφυγε με με έξι βαθμούς από τον πρώτο αγώνα του διημέρου.

Ο Ολλανδός έχασε μια θέση από τον Ράσελ στην εκκίνηση και επέστρεψε από τον πρώτο γύρο στην τέταρτη θέση. Οι δύο τους οδήγησαν δίπλα-δίπλα στις δύο πρώτες στροφές. Ο Ράσελ ήταν στην εσωτερική, ο Φερστάπεν στην εξωτερική – και υπήρξε ακόμη και επαφή μεταξύ των δύο, με συνέπεια να υπάρξει ζημιά στο πλαϊνό της Red Bull και ο Ολλανδός να έχει πρόβλημα με την κάθετη δύναμη στο υπόλοιπο του αγώνα.

Μεγάλος άτυχος του αγώνα σπριντ ήταν ο Γιούικι Τσουνόντα, ο οποίος έπεσε στις μπαριέρες, με αποτέλεσμα να στραβώσει το σύστημα διεύθυνσης του μονοθεσίου του και να εγκαταλείψει, με το αυτοκίνητο ασφαλείας να εισέρχεται στην πίστα για να μπορέσουν οι κριτές να απομακρύνουν τον τροχό από το μονοθέσιο του Ιάπωνα.

Ο Λόγκαν Σάρτζεντ της Williams δεν μπόρεσε να λάβει μέρος στο σπριντ της F1. Είχε προσκρούσει με το αυτοκίνητό του στον τοίχο στη στροφή 15 στις μεσημεριανές κατατακτήριες και η ζημιά ήταν τόσο μεγάλη που η ομάδα του δεν μπόρεσε να επισκευάσει εγκαίρως το μονοθέσιο. Ωστόσο, θα οδηγήσει στο γκραν πρι της Κυριακής.

Ο Εστεμπάν Οκόν της Alpine εκκίνησε επίσης από το pit lane, καθώς η ομάδα του πήρε την απόφαση να δουλέψει στο μονοθέσιο σε συνθήκες parc-ferme μετά το sprint shootout. Σύμφωνα με τον κανονισμό, αυτό σημαίνει ότι ο Ocon πρέπει να εκκινήσει από το pit lane τόσο στο σπριντ της F1 όσο και στο γκραν πρι της Κυριακής.

Η Alpine είχε παρουσιάσει ένα εκτεταμένο πακέτο αναβαθμίσεων πριν από το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στο Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένου ενός εντελώς νέου πατώματος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα