fbpx

FIA WEC: Το τρία στα τρία έκανε η Toyota στο Σπα (vid)

FIA WEC: Το τρία στα τρία έκανε η Toyota στο Σπα (vid)

Με το απόλυτο των νικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής θα πάει η Toyota στις 24 ώρες του Λε Μαν τον Ιούνιο.

Καμούι Κομπαγιάσι, Μάικ Κόνγουεϊ και Χοσέ Μαρία Λόπεζ πήραν τη νίκη με την Toyota #7 στον εξάωρο αγώνα του Σπα που αποτέλεσε τον τρίτο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος αντοχής με τον Ιάπωνα κατασκευαστή να παίρνει τη νίκη σε κάθε αγώνα της σεζόν έως τώρα.

Μπροστά σε περισσότερους από 70.000 θεατές ο αγώνας άρχισε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, όπως παραδοσιακά γίνεται στην συγκεκριμένη περιοχή του Βελγίου. Η Ferrari άρχισε καλύτερα αλλά καθώς η αγωνιστική γραμμή στέγνωνε η Toyota πήρε γρήγορα το προβάδισμα με το άλλο μονοθέσιο της ομάδας, το #8 να εκκινεί από την τελευταία θέση και να παίρνει τη 2η θέση με διαφορά 16 δευτερολέπτων.

Η Ferrari πήρε την 3η θέση του βάθρου με την ιταλική ομάδα να μένει απογοητευμένη από την επιλογή ελαστικών και να υποφέρει με τα κρύα ελαστικά. Στην LMP2 η #41 WRT των Ρουί Αντράντε, Ρόμπερτ Κούμπιτσα και Λουί Ντελετράζ πήρε τη νίκη από την #23 United Autosports που εκκίνησε από την pole position.

 Στην GTEAm, η Richard Mille AF Corse πήρε τη νίκη με τη Ferrari #83 των Αλέσιο Ροβέρα, Λιλού Γουαντού και Λουίς Πέρεζ Κομπάνκ.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα