fbpx

FIA WEC: Στην pole position του Σπα η Toyota (vid)

FIA WEC: Στην pole position του Σπα η Toyota (vid)

H Toyota #7 με οδηγό τον Καμούι Κομπαγιάσι σημείωσε τον καλύτερο χρόνο για τον 6ωρο αγώνα του Σπα στο Βέλγιο.

 Ενόψει του τρίτου αγώνα της σεζόν για το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής ο Ιάπωνας οδηγός γύρισε την πίστα σε 2 λεπτά και 812 χιλιοστά του δευτερολέπτου με αποτέλεσμα να πάρει την pole position αν και ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι της Ferrari είχε καλύτερο χρόνο, με 2.00.770, μία επίδοση ωστόσο που έσβησε καθώς ο Ιταλός ξεπέρασε το όριο της πίστας στην 7η στροφή.

 Με την ποινή αυτή ο Τζιοβινάτσι θα εκκινήσει από την 3η θέση, πίσω από την άλλη Ferrari του Μιγκέλ Μολίνα ενώ η Cadillac με τον Ερλ Μπάμπερ πέτυχε τον 4ο καλύτερο χρόνο και ακολουθεί το άλλο μονοθέσιο της ομάδας με τον Σεμπαστιάν Μπουρντέ.

Στην LMP2 η United Autosports #23 σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με τον Τομ Μπλόμκβιστ παρά το γεγονός ότι εγκατέλειψε από τον αγώνα του Σίμπρινγκ και απουσίασε από το Πορτιμάο λόγω των υποχρεώσεών του στο IMSA. Τη δεύτερη καλύτερη επίδοση είχε η WRT #41 με τον Λουί Ντελετράζ να αποδεικνύεται βραδύτερος για 3 δέκατα του δευτερολέπτου.

Τέλος, στην GTE Am η έκπληξη ήρθε από τον Αχμάντ Αλ Χάρτι της TF Aston Martin που είχε τον ταχύτερο χρόνο με τον οδηγό από το Ομάν να αποδεικνύεται ταχύτερος κατά 1,9 δευτερόλεπτα από τη ντόπια, την Σάρα Μπονί της Iron Dames Porsche.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα