fbpx

F1 – Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν: Στην pole position o Λεκλέρ (vid)

F1 – Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν: Στην pole position o Λεκλέρ (vid)

Όπως και τα προηγούμενα δύο χρόνια ο Μονεγάσκος της Ferrari εξασφάλισε την pole position για το Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν της Κυριακής.

Σε μία διαδικασία που είδε την κόκκινη σημαία να κάνει δύο φορές την εμφάνισή της η Ferrari κατάφερε να επικρατήσει για πρώτη φορά σε κατατακτήριες δοκιμές και να βάλει τέλος στο σερί των τριών pole position της Red Bull.

Κάτοχος του τίτλου και πρωτοπόρος στη βαθμολογία της σεζόν, ο Μαξ Φερστάπεν, είχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση με τον ομόσταβλό του, τον Μεξικανό Σέρχιο Πέρες, να ακολουθεί από την 3η θέση.

 Οι οδηγοί θα επιστρέψουν για νέα διαδικασία κατατακτήριων δοκιμών το Σάββατο ενόψει του Sprint Race των 100 χιλιομέτρων που πλέον δεν θα καθορίζει το grid του κυριακάτικου Γκραν Πρι καθώς οι ομάδες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα συμφώνησαν ομόφωνα για τη νέα μορφή.

Η μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην σειρά εκκίνησης ήταν έντονη με την αρχή του Q3 να βλέπει τους Λεκλέρ και Φερστάπεν να έχουν την ίδια επίδοση ωστόσο εκείνη την στιγμή ο Ολλανδός είχε το πλεονέκτημα καθώς πέτυχε πρώτος τον συγκεκριμένο χρόνο. Ο Λεκλέρ ωστόσο κατάφερε να σταματήσει το χρονόμετρο στο 1:40.203 και να επικρατήσει με διαφορά ενός δεκάτου του δευτερολέπτου με τον Σέρχιο Πέρες να έχει την 3η επίδοση και τον Κάρλος Σάινθ την 4η.

 Ο Λιούις Χάμιλτον που βρέθηκε κοντά στον αποκλεισμό στο Q2 σημείωσε τον πέμπτο χρόνο για τη Mercedes, μπροστά από τον Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin. Ο Λάντο Νόρις της McLaren ήταν αυτός που ακολούθησε με τον ομόσταβλό του, τον Όσκαρ Πιάστρι να ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα ενώ ανάμεσά τους βρέθηκαν ο Γιούκι Τσουνόντα της AlphaTauri και ο Λανς Στρολ της Aston Martin.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα