fbpx

F1 – Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν: Χαοτικές οι ελεύθερες δοκιμές (vids)

F1 – Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν: Χαοτικές οι ελεύθερες δοκιμές (vids)

Το πρώτο σκέλος ελεύθερων δοκιμών για το Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν έπρεπε να διακοπεί από μία σειρά περιστατικών.

Λίγο μετά την έναρξη της διαδικασίας ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο πρώτος που αντιμετώπισε πρόβλημα ενημερώνοντας τους ανθρώπους της Mercedes ότι έχει βλάβη στα φρένα, μία παρόμοια κατάσταση που αντιμετώπισε και ο ομόσταβλός του, ο Τζορτζ Ράσελ.

Η κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνισή της όταν η Alpine του Πιέρ Γκασλί τυλίχθηκε στις φλόγες με τους ανθρώπους της πίστας να αναλαμβάνουν δράση. Όπως ενημέρωσαν μετά οι άνθρωποι της ομάδας αιτία του προβλήματος ήταν η απώλεια της υδραυλικής πίεσης, κάτι που οδήγησε σε προληπτικό έλεγχο στο μονοθέσιο του ομόσταβλου Εστεμπάν Οκόν.

Στη λίστα των περιστατικών ήρθε να προστεθεί και το ατύχημα του Ιάπωνα Γιούκι Τσουνόντα της AlphaTauri που κατέληξε στις μπαριέρες μετά από 10 λεπτά ενώ ανήμπορος να επιστρέψει στα πιτ στάθηκε και ο Δανός Κέβιν Μάγκνουσεν.

Η διαδικασία συνεχίστηκε ωστόσο όλες οι ομάδες δέχθηκαν πλήγμα καθώς είχαν μόνο μία ώρα διαθέσιμη όλο το διήμερο με τις αλλαγές στο πρόγραμμα ενόψει Sprint Race το Σάββατο. Την ταχύτερη επίδοση σημείωσε ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν της Red Bull.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα