fbpx

Ράλι Κροατίας: Θρίαμβος για τον Έβανς! (vid)

Ράλι Κροατίας: Θρίαμβος για τον Έβανς! (vid)

Ο Έλφιν Έβανς ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του Ράλι Κροατίας. Ο Βρετανός οδηγός της Toyota μπήκε στις τέσσερις τελευταίες ειδικές διαδρομές της Κυριακής με προβάδισμα ασφαλείας από τους διώκτες του, το διατήρησε δίχως δυσκολία και πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στο WRC από τον Οκτώβριο του 2021.

Για τον Έβανς αυτή ήταν συνολικά η έκτη νίκη καριέρας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως από την ακριβώς προηγούμενη στη Φινλανδία το 2021 έως την τωρινή στην Κροατία είχαν μεσολαβήσει έξι δεύτερες θέσεις. Πάντως, η επιτυχία του Βρετανού δεν συνοδεύτηκε από τους συνηθισμένους πανηγυρισμούς, αλλά από εκδηλώσεις μνήμης, λόγω της πρόσφατης απώλειας του Κρεγκ Μπριν.

Τη δεύτερη θέση στο Ράλι κατέλαβε ο Οτ Τάνακ της M-Sport, ο οποίος δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο της Κυριακής να απειλήσει με ανατροπή της διαφοράς των περίπου 25 δευτερολέπτων που τον χώριζε από τον Έβανς. Τρίτος στο βάθρο ήταν ο Εσαπέκα Λάπι της Hyundai, διατηρώντας επίσης με ασφάλεια τη θέση του, δίχως παράλληλα να μπορεί να απειλήσει τον Τάνακ για κάτι περισσότερο.

Η τελική κατάταξη του Ράλι Κροατίας:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα