fbpx

Ράλι Κροατίας: “Αγγίζει” τη νίκη ο Έβανς! (vid)

Ράλι Κροατίας: “Αγγίζει” τη νίκη ο Έβανς! (vid)

Σε απόλυτη θέση ισχύος για να κατακτήσει Ράλι Κροατίας βρίσκεται ο Έλφιν Έβανς. Ο Βρετανός οδηγός της Toyota έκλεισε το πρόγραμμα του Σαββάτου στην κορυφή της γενικής κατάταξης με διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του και πλέον βρίσκεται αποκλειστικά στα δικά του χέρια η δυνατότητα να βρεθεί στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Εάν τα καταφέρει, θα είναι η πρώτη νίκη του σε Ράλι του WRC από το Ράλι Φινλανδία, τον Οκτώβριο του 2021.

Δεύτερος στην κατάταξη ακολουθεί ο Οτ Τάνακ. Ο Εσθονός κατάφερε με ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ στις SS13 και SS14 να “ψαλιδίσει” τη διαφορά στα 12.5 δευτερόλεπτα, ωστόσο μία μηχανική βλάβη στη συνέχεια είχε βαρύ κόστος, κλείνοντας το Σάββατο στο +25.4 από τον Έβανς.

Τρίτος στην κατάταξη ακολουθεί ο Εσαπέκα Λάπι στο +55.4 από την κορυφή, δίχως να έχει δείξει σε κανένα σημείο ικανός να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την τρίτη θέση. Από εκεί και πέρα, οι Σεμπαστιάν Οζιέ και Κάλε Ροβάνπερα είχαν καλή αγωνιστική εικόνα στις ειδικές του Σαββάτου, ρίχνοντας αμφότεροι την απόσταση από την κορυφή σε χρόνο κάτω των δύο λεπτών, παλεύοντας παράλληλα μεταξύ τους για την τέταρτη θέση.

Υπενθυμίζεται πως ο Τιερί Νεβίλ, πρωτοπόρος σχεδόν από την αρχή της Παρασκευής, βγήκε… νοκ-άουτ έπειτα από έξοδό του από τον δρόμο και πρόσκρουση με την απόληξη ενός τσιμεντένιου σωλήνα, που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή των αναρτήσεων στους αριστερούς τροχούς του Hyundai του.

Η κατάταξη του Ράλι Κροατίας:

Το πρόγραμμα της Κυριακής (ώρα Ελλάδος):
08:08 SS17 (13.15χλμ.)
09:35 SS18 (14.09χλμ.)
11:23 SS19 (13.15χλμ.)
14:15 SS20 – Powerstage (14.09χλμ.)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα