fbpx

Μπανιάια: “Είμαι 100% σίγουρος πως η πτώση δεν ήταν δικό μου λάθος”

Μπανιάια: “Είμαι 100% σίγουρος πως η πτώση δεν ήταν δικό μου λάθος”

Εξαιρετικά οργισμένος και σίγουρα ανήσυχος για τη συνέχεια του πρωταθλήματος Moto GP εμφανίστηκε ο Πέκο Μπανιάια, με πηγή προβληματισμού του να είναι η αξιοπιστία της μοτοσικλέτας του. Ο αναβάτης της Ducati και παγκόσμιος πρωταθλητής του 2022 μίλησε για την πτώση που είχε στο Γκραν Πρι Αμερικής, υπογραμμίζοντας τη βεβαιότητά του πως αυτή δεν οφείλεται σε δικό του λάθος, ούτε σε κάποιον εξωγενή παράγοντα.

Έτσι, ο Ιταλός ουσιαστικά επικεντρώνει τις σκέψεις του στην ίδια τη μοτοσικλέτα που, αν και είναι σαφώς η ταχύτερη του γκριντ, κατά τον ίδιο τον Μπανιάια δείχνει να έχει ζητήματα αξιοπιστίας ως προς τη σταθερότητά της.

“Δεν ξέρω τι συνέβη. Ειλικρινά, δεν ξέρω πόσους γύρους έκανα αυτή την εβδομάδα. Ίσως 80, ίσως 100. Πίεσα, έλεγχα, κατανοούσα. Και μετά, στον αγώνα, ενώ είχα τον απόλυτο έλεγχο, έπεσα. Είμαι πολύ νευριασμένος, αλλά όχι με τον εαυτό μου. Είμαι 100% σίγουρος πως δεν ήταν δικό μου λάθος αυτό. Στην Αργεντινή αναγνώρισα πως βγήκα λίγο εκτός ορίου. Όχι όμως τώρα. Αυτή τη φορά κάτι συνέβη, όχι όμως σχετικό με κρύο ελαστικό ή τον άνεμο. Κάτι το οποίο πρέπει να κατανοήσουμε στην μοτοσικλέτα.

Είναι αλήθεια πως έχουμε την καλύτερη μοτοσικλέτα. Έχουμε την καλύτερη μοτοσικλέτα στο γκριντ, αλλά εάν πέφτεις και δεν ξέρεις το γιατί είναι ανούσιο. Χάσαμε έτσι 45 βαθμούς σε δύο Σαββατοκύριακα. Θα πρέπει να καταλάβουμε πως ίσως έχουμε να κάνουμε με μία ελαφρώς πιο ασταθή μοτοσικλέτα. Προσωπικά, προτιμώ να πηγαίνω ένα δέκατο πιο αργά, αλλά να καταλαβαίνω απολύτως τα πάντα (στη συμπεριφορά της μοτοσικλέτας).

Αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο. Νιώθω ανίκητος, νιώθω πως μπορώ να κάνω τα πάντα. Πήγαινα εξαιρετικά γρήγορα, δίχως να χρειαστεί να ρισκάρω και να κάνω τρέλες. Έμπαινα πολύ ομαλά στη στροφή Νο2, διότι ήξερα πως είναι πιο ολισθηρή. Κι όμως έπεσα. Ελπίζω η ομάδα μου να με βοηθήσει σε αυτό, επειδή είμαι σίγουρος πως οι δυνατότητες της GP23 είναι απίστευτες. Πρέπει να κατανοήσουμε τι συμβαίνει στους αγώνες”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπανιάια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα