fbpx

Λεμπ: «Έχω μεγάλο κίνητρο για το Rallycross»

Λεμπ: «Έχω μεγάλο κίνητρο για το Rallycross»

Αδιαμφισβήτητα η επιστροφή του Σεμπαστιάν Λεμπ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Ο Λεμπ αγωνιζόταν στο World RX με ένα Peugeot 208 WRX από το 2016 έως το 2018, όπου σημείωσε δύο νίκες και 15 βάθρα σε 36 συμμετοχές. Η αναλογία των αποτελεσμάτων του στο βάθρο προς τις εκκινήσεις είναι η τρίτη καλύτερη στην ιστορία του World RX, ενώ στην τελευταία του καμπάνια ήταν ο μόνος οδηγός που έβαλε… δύσκολα στον Γιοάν Κριστόφερσον.

«Ανήκω σε μια γενιά που μεγάλωσε βλέποντας τις Lancia Delta να κερδίζουν αγώνες ράλι, οπότε φυσικά έχω αδυναμία σε αυτό το αυτοκίνητο, αλλά όταν ο Γκερλέν μου μίλησε για πρώτη φορά για τη συμμετοχή μου στη νέα σεζόν του rallycross με αυτό, νόμιζα ότι ήταν τρελός! Στη συνέχεια, δοκίμασα το αυτοκίνητο τον περασμένο Δεκέμβριο και πείστηκα αμέσως από τη δυναμική του. Πιστεύω πολύ σε αυτό το project και ανυπομονώ να το υπερασπιστώ σε πίστες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Λεμπ.

Και προσέθεσε: «Έχω μεγάλο κίνητρο για την πρόκληση και νομίζω ότι το rallycross είναι ο ιδανικός αγώνας για την ηλεκτροκίνηση, επειδή έχουμε πολλή δύναμη και οι αγώνες είναι σύντομοι. Αυτά τα αυτοκίνητα είναι συναρπαστικά στην οδήγηση και το World RX είναι η τέλεια πλατφόρμα για την προώθηση της εξέλιξής τους. Το θέαμα στην πίστα είναι απλά εκπληκτικό, με σπουδαίους αγώνες και ακόμη πιο θεαματική δράση από ό,τι πριν, και τώρα έχουμε την ευκαιρία να προσελκύσουμε μια εντελώς νέα γενιά οπαδών».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα