fbpx

Τρομακτικό ατύχημα στην πίστα του Πορτιμάο (video)

Τρομακτικό ατύχημα στην πίστα του Πορτιμάο (video)

Τρομακτικό ήταν το συμβάν που έλαβε χώρα στην πίστα του Πορτιμάο στην Πορτογαλία κατά τη διάρκεια του δεύτερου αγώνα για το Porsche Sprint Cup Iberia.

Η Porsche GT3 Cup 991 του Πορτογάλου οδηγού Αλεξάντρε Αρέια υπέστη βλάβη στα φρένα και έπεσε με το πίσω μέρος με μεγάλη ταχύτητα στον προστατευτικό φράχρη της στροφής 1, πριν καταλήξει πάνω στις κερκίδες!

Ο Αρέια διέφυγε σώος και κανένας θεατής δεν ήταν παρών στη συγκεκριμένη περιοχή, αν και πλάνα από το περιστατικό κατέγραψε ένας οπαδός που καθόταν στην κερκίδα στα δεξιά της ζώνης πρόσκρουσης.

Η δεύτερη περίοδος δοκιμών του WEC κύλησε στην ώρα της, αλλά η κερκίδα ήταν κλειστή για το κοινό.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, «η FIA εξετάζει το περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου δοκιμών του Porsche Sprint Series Iberica στο Autódromo Internacional do Algarve. Η FIA βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία συλλογής πληροφοριών και θα ακολουθήσει εξέταση από την Επιτροπή Κυκλωμάτων της FIA. Η FIA συνεργάζεται στενά με το προσωπικό της πίστας και τους διοργανωτές. Η κερκίδα θα παραμείνει κλειστή μέχρι νεοτέρας. Η βελτίωση της ασφάλειας είναι μια συνεχής διαδικασία, επομένως τα συμπεράσματα που εξάγονται από αυτό το περιστατικό, καθώς και άλλα από όλο τον κόσμο, θα ενσωματωθούν στη συνεχή ανάπτυξη της ασφάλειας του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα