fbpx

Moto GP: Θα τελεσιδικήσει… εν ευθέτω χρόνω του Μάρκεθ

Moto GP: Θα τελεσιδικήσει… εν ευθέτω χρόνω του Μάρκεθ

Στο εγγύς μέλλον αναμένεται η οριστική και… τελεσίδικη απόφαση του Moto GP σχετικά με την έκτιση της ποινής του Μαρκ Μάρκεθ. Ο Ισπανός αναβάτης της Honda τιμωρήθηκε με δύο long laps ως υπαίτιος για τη σύγκρουσή του με τον Μιγκέλ Ολιβέιρα στο Γκραν Πρι Πορτιμάο, δηλαδή τον πρώτο αγώνα της σεζόν.

Το… μπλέξιμο άρχισε λόγω της αρχικής διατύπωσης της ποινής. Αυτή αναφερόταν πως έπρεπε να εκτιθεί στο Γκραν Πρι Αργεντινής, δηλαδή στον αμέσως επόμενο αγώνα του πρωταθλήματος. Αργότερα όμως οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν κάταγμα στο μετακάρπιο του χεριού για τον Ισπανό, θέτοντάς τον εκτός μάχης για την Αργεντινή.

Εκεί “πάτησε” και η Honda με την ένστασή της. Η ιαπωνική ομάδα θεωρεί πως η ποινή του Μάρκεθ πλέον έχει παρέλθει, μιας και πέρασε το Γκραν Πρι Αργεντινής όπου αναφερόταν η απόφαση για έκτισή της. Ωστόσο, η πειθαρχική επιτροπή του Moto GP έκρινε πως η αρχική διατύπωση υποδείκνυε το… πνεύμα του κανονισμού, απαιτώντας από τον Μάρκεθ να εκτίσει την ποινή στον αμέσως επόμενο αγώνα του προγράμματος, όποιος κι αν ήταν αυτός.

Έτσι, η ποινή του Ισπανού μετατέθηκε για… όποτε επιστρέψει στους αγώνες. Αυτό ακριβώς επιδιώκει να ανατρέψει η Honda, με το Moto GP να ανακοινώνει την Πέμπτη (13 Απριλίου) πως η οριστική και τελεσίδικη απόφαση θα βγει… εν ευθέτω χρόνω.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα