fbpx

Moto GP: Διήμερο δοκιμών της Yamaha με… Ραζγκατλίογλου!

Moto GP: Διήμερο δοκιμών της Yamaha με… Ραζγκατλίογλου!

Δύο ειδήσεις στη… συσκευασία της μίας πρόσφερε η Yamaha. Όπως έγινε γνωστό, το διήμερο Μεγάλης Δευτέρας και Μεγάλης Τρίτης η ιαπωνική ομάδα θα βρεθεί με τις μοτοσικλέτες της στην πίστα της Χέρεθ στην Ισπανία για ένα “πακέτο” δοκιμών. Το άλλο όμως ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως για αυτές τις δοκιμές επελέγη ως αναβάτης ο Τοπράκ Ραζγκατλίογλου.

Ο 26χρονος Τούρκος ανήκει μεν στο δυναμικό της Yamaha, αγωνιζόμενος όμως στα Superbike. Εκεί, στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021 και έκτοτε χτυπάει… επίμονα την “πόρτα” του Moto GP, με τη Yamaha όμως να μην του έχει δώσει ακόμη θέση στο κορυφαίο πρωτάθλημα των δύο τροχών.

Η φετινή σεζόν μάλιστα έχει ξεκινήσει με κάπως απρόσμενο τρόπο για τον Ραζγκατλίογλου και τη θέση του… παρατηρητή που κατέχει, μιας και ο -θεωρητικά- Νο2 αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας, ο Φράνκο Μορμπιντέλι, έχει απρόσμενα καλή παρουσία στους πρώτους αγώνες του 2023. Εάν συνεχίσει έτσι ο Ιταλός θα κάνει εξαιρετικά δύσκολη την οποιανδήποτε σκέψη αντικατάστασής του από τη Yamaha, πόσο μάλλον για να δοθεί η θέση του στο γκριντ σε έναν “πρωτάρη” στο Moto GP.

Στην πίστα της Χέρεθ για τις δοκιμές, πλην του Ραζγκατλίογλου, θα βρεθεί φυσικά και ο πολύπειρος αναβάτης δοκιμών της Yamaha, Καλ Κράτσλοου. Στόχος του διημέρου δεν είναι μόνο να ελεγχθούν διάφορες πιθανές τροποποιήσεις στην αγωνιστική μοτοσικλέτα, αλλά και να φανεί η συμπεριφορά της στην πίστα που θα φιλοξενήσει σύντομα τον τέταρτο αγώνα της χρονιάς. Συγκεκριμένα, το Γκραν Πρι Ισπανίας θα διεξαχθεί το τριήμερο 28-30 Απριλίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα