fbpx

F1, Φερστάπεν: «Δεν θα μείνω για καιρό αν αυξηθούν οι αγώνες σπριντ»

F1, Φερστάπεν: «Δεν θα μείνω για καιρό αν αυξηθούν οι αγώνες σπριντ»

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής F1, Μαξ Φερστάπεν, αποκάλυψε ότι δεν θα μείνει στο χώρο για καιρό αν αυξηθούν οι αγώνες σπριντ.

Η μορφή των αγώνων σπριντ έκανε την εμφάνισή της το 2021 με τρεις περιπτώσεις όπως και το 2022 ενώ φέτος αυξήθηκαν στις έξι, σε Αζερμπαϊτζάν, Αυστρία, Βέλγιο, Κατάρ, ΗΠΑ και Βραζιλία. «Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξουν πολλές αλλαγές διαφορετικά δεν θα είμαι εδώ για πολύ καιρό», είπε ο Ολλανδός της Red Bull πριν το Γκραν Πρι Αυστραλίας.

 «Δεν είμαι καθόλου οπαδός αυτών των αγώνων. Όταν κάνουμε όλα αυτά τα πράγματα το διήμερο γίνεται πολύ έντονο και ήδη δίνουμε πολλούς αγώνες. Αντιλαμβάνομαι ότι θέλουν να κάνουν συναρπαστική την κάθε ημέρα αλλά πρέπει να μειώσουν το διήμερο και να κάνουν κατατακτήριες και αγώνα το Σάββατο και την Κυριακή για να κάνουν αυτές τις δύο ημέρες συναρπαστικές. Μπαίνουμε σε σεζόν που θα μπορούμε να έχουμε 24 ή 25 αγώνες και αν αρχίσεις να προσθέτεις κι άλλους τότε δεν αξίζει για εμένα, δεν θα το απολαμβάνω αυτό».

 Η μορφή των σπριντ βλέπει τις κατατακτήριες να μετακινούνται για το απόγευμα της Παρασκευής με ένα λιγότερο σκέλος ελεύθερων δοκιμών. Το αποτέλεσμα των κατατακτήριων καθορίζει το grid για το σπριντ 100 χλμ. του Σαββάτου και το αποτέλεσμα του αγώνα καθορίζει την σειρά εκκίνησης για το Γκραν Πρι της Κυριακής.

 «Ένας αγώνας σπριντ έχει να κάνει με την επιβίωση», εξήγησε ο Φερστάπεν. «Δεν αξίζει το ρίσκο όταν έχεις ένα γρήγορο μονοθέσιο. Προτιμώ να κρατήσω το όχημα ζωντανό για να διασφαλίσω ότι θα το έχω σε καλή κατάσταση για την Κυριακή. Ακόμα κι αν αλλάξει η μορφή, δεν νομίζω ότι ανήκουν στο DNA της F1 αυτοί οι αγώνες σπριντ. Το νόημα είναι να παίρνεις το μέγιστο στις κατατακτήριες δοκιμές και να έχεις μία θαυμάσια Κυριακή στην απόσταση του μεγάλου αγώνα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα