fbpx

Γκραν Πρι Αυστραλίας: Ταχύτεροι Φερστάπεν και Αλόνσο στις ελεύθερες δοκιμές (vid)

Γκραν Πρι Αυστραλίας: Ταχύτεροι Φερστάπεν και Αλόνσο στις ελεύθερες δοκιμές (vid)

Μαξ Φερστάπεν και Φερνάντο Αλόνσο ήταν οι δύο πρωταγωνιστές στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, ενόψει του Γκραν Πρι Αυστραλίας για τη Formula 1. Ο Ολλανδός ήταν ο ταχύτερος όλων στο πρώτο σκέλος, σημειώνοντας μάλιστα εκεί συνολικά την καλύτερη επίδοση της ημέρας, ενώ ο Ισπανός πρώτευσε στο δεύτερο σκέλος. Αξιοπρόσεκτα καλή ήταν και η εικόνα του Σαρλ Λεκλέρ, περσινού νικητή στον αγώνα.

Στο πρώτο σκέλος τα… συμβάντα δεν έλειψαν. Οι Σέρχιο Πέρες και Γιούκι Τσουνόντα ήταν μεταξύ εκείνων που είχαν εξόδους στις αμμοπαγίδες, “σκοτώνοντας” έτσι έναν γύρο και φθείροντας τα ελαστικά τους.

Μάλιστα, οι διοργανωτές υποχρεώθηκαν να βγάλουν για μερικά λεπτά κόκκινη σημαία, λόγω προβλήματος στο σύστημα GPS. Αργότερα, όταν από μηχανικό πρόβλημα ο Λόγκαν Σάρτζεντ υποχρεώθηκε σε ακινητοποίηση του μονοθεσίου και εγκατάλειψη, βγήκε δεύτερο και οριστική κόκκινη σημαία.

Τα τελικά αποτελέσματα των Α’ Ελεύθερων Δοκιμών:

Στο δεύτερο σκέλος, οι… ψιχάλες που έπεφταν νωρίτερα μετετράπησαν σε κανονική βροχή, αλλάζοντας πλήρως την προσέγγιση όλων των ομάδων. Ο Φερστάπεν ήταν μεταξύ εκείνων που δεν γλίτωσαν μία έξοδο στο γρασίδι, δίχως πάντως να προκύψει κάποια ιδιαίτερη ζημιά για το μονοθέσιο της Red Bull.

Υπό αυτές τις απαιτητικές συνθήκες, η Aston Martin είδε τον Φερνάντο Αλόνσο όχι απλά να σημειώνει τον ταχύτερο γύρο, αλλά να το κάνει αυτό και με διαφορά σχεδόν μισού δευτερολέπτου από τον δεύτερο Σαρλ Λεκλέρ.

Τα τελικά αποτελέσματα των Β’ Ελεύθερων Δοκιμών:

Το πρόγραμμα του υπόλοιπου τριημέρου (ώρα Ελλάδος):

Σάββατο:
04:30-05:30 Γ’ Ελεύθερες Δοκιμές
08:00-09:00 Κατατακτήριες

Κυριακή:
08:00 Γκραν Πρι Αυστραλίας

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα