fbpx

Οζιέ: “Αφιερώνω τη νίκη στον αδικοχαμένο φίλο μου, Τιμ Λόμπινγκερ”

Οζιέ: “Αφιερώνω τη νίκη στον αδικοχαμένο φίλο μου, Τιμ Λόμπινγκερ”

Ιδιαίτερα συγκινητικός εμφανίστηκε ο Σεμπαστιάν Οζιέ, μετά τη νίκη του στο Ράλι Μεξικού για το WRC. Ο Γάλλος οδηγός της Toyota αφιέρωσε αυτή την επιτυχία του στον σπουδαίο Τιμ Λόμπινγκερ, που έφυγε από τη ζωή τον Φεβρουάριο σε ηλικία 50 ετών, λόγω λευχαιμίας.

Ο Λόμπινγκερ ήταν προπονητής του Οζιέ για μεγάλο διάστημα, ωστόσο ήταν ευρύτερα γνωστός ως ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές του άλματος επί κοντώ που ανέδειξε ποτέ η Γερμανία. Κορυφαίες επιτυχίες του ήταν ένα χρυσό (2003) και ένα χάλκινο μετάλλιο (2006) σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Επίσης, είχε κατακτήσει δύο χρυσά και ένα χάλκινο σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Κλειστού Στίβου, όπως και δύο ασημένια και ένα χάλκινο σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ανοικτού Στίβου.

Σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων ο Λόμπινγκερ είχε συμμετάσχει στις διοργανώσεις της Ατλάντα (1996), Σίδνεϊ (2000) και Αθήνας (2004), ενώ το ατομικό του ρεκόρ ήταν τα 6.00μ. Ο εκλιπών διαγνώστηκε με λευχαιμία πριν από έξι χρόνια και τον περασμένο μήνα, έπειτα από μακρά και σκληρή μάχη, εν τέλει έφυγε από τη ζωή.

“Ήταν ο προπονητής μου στη Γερμανία. Λεγόταν Τιμ Λόμπινγκερ. Έπασχε, δυστυχώς, από λευχαιμία και πάλευε με αυτήν επί έξι χρόνια. Δυστυχώς, πρόσφατα αυτή η μάχη τελείωσε. Ήταν μία στενάχωρη στιγμή διότι, προφανώς, είχαμε περάσει πολύ χρόνο μαζί και είχαμε γίνει καλοί φίλοι. Επίσης, είχε έναν γιο ακριβώς στην ίδια ηλικία με τον δικό μου γιο. Του υποσχεθήκαμε πως ο γιος του θα βρίσκεται πάντοτε μαζί μας και θα του φερόμαστε σαν να είναι και αυτός ένα παιδί της οικογένειάς μας.

Είναι πραγματικά καταπληκτικό το ότι μπόρεσε να παλέψει (με την ασθένεια) επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Ήταν πάντοτε πολύ θετικός άνθρωπος. Πάντοτε με ρωτούσε πώς ήμουν, όποτε πήγαινα εγώ για να δω σε τι κατάσταση βρισκόταν. Υπάρχουν μερικά διδάγματα που μπορείς να αντλήσεις μέσα από τέτοιες καταστάσεις.

Όπως είπα, τον έχουμε στις καρδιές μας και τον σκεφτόμαστε διαρκώς. Αυτό ήταν το πρώτο μου Ράλι από την ημέρα που μας άφησε και είναι απολύτως φυσιολογικό αυτή τη νίκη να την αφιερώνω σε εκείνον. Είμαι σίγουρος πως το είδε αυτό και πως είναι χαρούμενος”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Οζιέ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα