fbpx

Αυγενάκης: «Το Rally Greece Offroad θα αποτελεί μέρος του Παγκόσμιου Κυπέλλου»

Αυγενάκης: «Το Rally Greece Offroad θα αποτελεί μέρος του Παγκόσμιου Κυπέλλου»

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μέσω βιντεομηνύματος, στην επίσημη παρουσίαση του 10ου Rally Greece Offroad, που διεξήχθη στο Κτήριο Διοίκησης του αγώνα στο Άργος Ορεστικό.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης εξήρε, τόσο την Οργανωτική Επιτροπή, όσο και την Δημοτική Αρχή για τη συνεργασία και τις αποτελεσματικές τους προσπάθειες για την ποιοτική αναβάθμιση του αγώνα, ο οποίος αποτελεί πλέον σήμα – κατατεθέν της περιοχής του Άργους – Ορεστικού, αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας ευρύτερα. Ένας αγώνας, που με πολλή δουλειά και υπομονή θα καταφέρει  τα επόμενα χρόνια να αποτελεί μέρος του Παγκόσμιου Κυπέλλου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αναπτυξιακή δυναμική των διεθνών αθλητικών διοργανώσεων στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και της εξωστρέφειας, που από την πρώτη στιγμή πίστεψε και υπηρετεί το Υφυπουργείο Αθλητισμού, επισημαίνοντας ότι ο ελληνικός μηχανοκίνητος αθλητισμός, μέσα από διεθνείς κορυφαίες διοργανώσεις, όπως το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, αλλά και το Rally Greece Offroad έχει συμβάλει καθοριστικά στην παγκόσμια προβολή της χώρας, ενισχύοντας τις τοπικές κοινωνίες και την εθνική οικονομία.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού στάθηκε ακόμη στη μεγάλη σπουδαιότητα της δημιουργίας του υπερσύγχρονου κέντρου διοίκησης, σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών, που αποτελεί και την έδρα του αγώνα, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά, που η Ελληνική Πολιτεία δημιουργεί μια υποδομή για τις ανάγκες μιας διοργάνωσης μηχανοκίνητου αθλητισμού, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αναβάθμισή του.

Τέλος, αφού εξέφρασε την πεποίθησή του ότι έφτασε ο καιρός που ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποκτά χαρακτήρα και ταυτότητα, ευχήθηκε το 10ο Rally Greece Offroad να καταστεί σημείο αναφοράς για τις επόμενες διοργανώσεις.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα