fbpx

Ράλι Μεξικού: Σταθερά επικεφαλής ο Λάπι, “παρών” ο Τάνακ

Ράλι Μεξικού: Σταθερά επικεφαλής ο Λάπι, “παρών” ο Τάνακ

Με τον Εσαπέκα Λάπι να παραμένει στην κορυφή της γενικής κατάταξης του Ράλι Μεξικού, ολοκληρώθηκε και η SS8, η συνολικά έκτη (από τις οκτώ) ειδική διαδρομή της Παρασκευής. Ο Φινλαδός οδηγός της Hyundai ουσιαστικά διατηρεί ακέραιη την παρουσία του στην πρωτοπορία, με τον Σεμπαστιάν Οζιέ όμως να ασκεί… διαρκές πρέσινγκ, όντας μόλις 3.4 δευτερόλεπτα πίσω του.

Πιο κάτω, οι διαφορές που δημιουργήθηκαν στην αρχή της ημέρας είτε παραμένουν είτε διευρύνονται. Τρίτος ακολουθεί ο Έλφιν Έβανς στο +26.3 από τον Λάπι, τέταρτος είναι ο Τιερί Νεβίλ στο +38.8 από τον Φινλανδό και πέμπτος είναι ο Κάλε Ροβάνπερα, στο +54.5 από την κορυφή.

Την ίδια ώρα, ο Οτ Τάνακ, αν και… φλέρταρε ακόμη και με εγκατάλειψη, ευτύχησε να δει τους μηχανικούς του να διορθώνουν το πρόβλημα στο τούρμπο, με αποτέλεσμα να μπορεί να κινηθεί ξανά με πιο ανταγωνιστικό ρυθμό. Έστω και έτσι βέβαια, η ζημιά φαίνεται πως δεν έχει αποκατασταθεί στο απόλυτο 100%, ενώ ο Εσθονός έχει το επιπρόσθετο μειονέκτημα να ανοίγει πρώτος τις ειδικές, με αποτέλεσμα να χάνει περίπου 30 δευτερόλεπτα σε κάθε διαδρομή και τώρα να βρίσκεται σχεδόν 14 λεπτά μακριά από την κορυφή.

Οι τελευταίες δύο ειδικές διαδρομές της ημέρας θα έχουν χαρακτήρα “υπερειδικών”, ούσες αμφότερες εξαιρετικά μικρών διαστάσεων (3.7χλμ. και 1.3χλμ.), οπότε δύσκολα θα προκύψουν μεταβολές στη γενική κατάταξη, εφόσον οι οδηγοί αποφύγουν τα λάθη και πιθανές ατυχίες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα