fbpx

Ακόμα μία συλλεκτική έκδοση της Alpine A110

Ακόμα μία συλλεκτική έκδοση της Alpine A110

Μετά την Alpine A110 Tour de Corse 75 που αποκαλύφθηκε το 2022, ήρθε η σειρά της περιορισμένης έκδοσης A110 San Remo 73 να αποτίσει φόρο τιμής στο ένδοξο παρελθόν της μάρκας σε αγώνες ράλι.

Με αυτή τη νέα έκδοση, η Alpine γιορτάζει την 50ή επέτειο μιας ιστορικής στιγμής για τη μάρκα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό: τη νίκη στο Ράλλυ Σαν Ρέμο και τον τίτλο του κατασκευαστή για την Alpine στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Αν η αναφορά στο παρελθόν είναι εμφανής και ο φόρος τιμής ξεκάθαρος, αυτή η αριθμημένη σειρά των 200 μονάδων είναι πάνω απ’ όλα σύγχρονη και ξεχωριστή.

Εμπνευσμένη από την εμβληματική Alpine A110 που κέρδισε το Ράλι Σαν Ρέμο το 1973, αυτή η νέα περιορισμένη έκδοση διαθέτει σύγχρονη και ξεχωριστή σχεδίαση, σε συνδυασμό με την ευελιξία και τις επιδόσεις του πλαισίου και του κινητήρα των 300 ίππων. Η Alpine A110 San Remo 73 διαθέτει ένα μοναδικό συνδυασμό σχεδιασμού τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Με το νέο αμάξωμα σε χρώμα Original Caddy Blue, τις μαύρες βαμμένες καμάρες οροφής και την κόκκινη carbon οροφή, η περιορισμένη έκδοση A110 San Remo 73 αναπαριστά το θρυλικό χρώμα της ιστορικής Berlinette του 1973. Τα ασπρόμαυρα γραφικά στις πόρτες συμπληρώνουν τη θεματική υπογραφή “San Remo 73″ στο καπό, τις πόρτες και τον πίσω προφυλακτήρα. Ζάντες 18” Grand Prix Brilliant Blanc, ανθρακί δαγκάνες φρένων Brembo, μαύροι μπροστινοί βραχίονες φώτων και έμβλημα και μονογράμματα Alpine Black αναβαθμίζουν το εξωτερικό πακέτο.

Το εσωτερικό διαθέτει κόκπιτ από μικροΐνες με γκρι ραφές, μονοκόμματα μπάκετ καθίσματα Sabelt Racing με κεντημένο θέμα ‘ World Champion 73’ και προδιάθεση για αγωνιστική ζώνη έξι σημείων. Τα πεντάλ Sport, το αλουμινένιο υποπόδιο του συνοδηγού και τα πατάκια δαπέδου Alpine ολοκληρώνουν την αγωνιστική ατμόσφαιρα. Τα πάνελ των θυρών περιλαμβάνουν δύο μαύρες και λευκές θεματικές λωρίδες.

Το αποκλειστικό Alpine A110 San Remo 73 είναι περιορισμένο σε 200 μονάδες παγκοσμίως και θα φέρει την αριθμητική πλακέτα ‘Limited Edition A110 San Remo 73’ από το 1 έως το 200. Η περιορισμένη έκδοση θα διαθέτει επίσης πλούσιο εξοπλισμό, όπως σύστημα φρένων υψηλής απόδοσης, ενεργή σπορ εξάτμιση, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέφτες και καθρέφτη αυτόματης σκίασης, υποβοήθηση παρκαρίσματος πίσω, υποβοήθηση παρκαρίσματος μπροστά και κάμερα οπισθοπορείας, καθώς και σύστημα Focal Audio και τηλεμετρία Alpine.

Στη Γαλλία, το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο για παραγγελία μέσω του δικτύου της Alpine από την σήμερα το πρωί, με τιμή 89.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα