fbpx

Formula 1: Δεύτερος σταθμός της σεζόν η Σαουδική Αραβία

Formula 1: Δεύτερος σταθμός της σεζόν η Σαουδική Αραβία

Η πίστα της Τζέντα στη Σαουδική Αραβία είναι πανέτοιμη για να υποδεχθεί τα μονοθέσια και να αποτελέσει το πεδίο της δεύτερης μάχης στη σεζόν της Formula 1. Πρόκειται για μία εξαιρετικά γρήγορη πίστα τύπου “street track”, αξιοποιώντας δηλαδή το οδικό δίκτυο της πόλης, η οποία βρίσκεται στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας. Βεβαίως, εξίσου κλασικό στοιχείο της πίστας είναι η σχεδόν απόλυτη… περικύκλωσή της από μπαριέρες, κάνοντας το οποιοδήποτε λάθος των οδηγών εξαιρετικά κοστοβόρο.

Το Γκραν Πρι Σαουδικής Αραβίας είναι μία εξόχως νέα προσθήκη στο καλεντάρι της Formula 1, όντας παρούσα για πρώτη φορά το 2021. Εκείνη τη χρονιά νικητής ήταν ο Λιούις Χάμιλτον με δεύτερο τον Μαξ Φερστάπεν, ενώ στον αγώνα του 2022 νικητής ήταν η Φερστάπεν με δεύτερο τον Σαρλ Λεκλέρ.

Οι καιρικές συνθήκες για το προσεχές τριήμερο αναμένονται εξαιρετικά καλές. Οι πιθανότητες υετού αγγίζουν το μηδέν, ο ουρανός προβλέπεται απολύτως ανέφελος, ενώ μοναδική σημείωση είναι οι ασθενείς έως και μέτριας έντασης άνεμοι που αναμένονται, ιδίως για την Παρασκευή. Η θερμοκρασία ατμόσφαιρα θα κινηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου μεταξύ 20 και 29 βαθμών.

Στα αγωνιστικά νέα, οπωσδήποτε η πιο μεγάλη είδηση έρχεται από τη Ferrari και αφορά στον Σαρλ Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος ανακοινώθηκε πως δέχθηκε ποινή 10 θέσεων για εκκίνηση του αγώνα και ο λόγος είναι σύστημα ελέγχου ηλεκτρονικών. Βάσει κανονισμών, ένα μονοθέσιο μπορεί να χρησιμοποιήσει μόλις δύο συστήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ωστόσο, ο Λεκλέρ έχει ήδη χρησιμοποιήσει δύο στο μονοθέσιό του (στο Μπαχρέιν), αμφότερα αποδείχθηκαν προβληματικά και έτσι η χρησιμοποίηση ενός τρίτου στην Τζέντα θα σημάνει αυτόματα εφαρμογή της ποινής.

Στο κεφάλαιο των ελαστικών, η Pirelli, αν και φροντίζει να θέσει τον “αστερίσκο” της τακτικής παρουσίας του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα στους αγώνες των δύο προηγούμενων ετών, υπενθυμίζει πως πέρσι η βέλτιστη επιλογή ήταν αυτή του ενός πιτ στοπ, με χρήση ενός σετ μεσαίας και ενός σετ σκληρής γόμας. Συνολικά οι οδηγοί θα έχουν μπροστά τους μία μάχη 50 γύρων και 308.45χλμ.

Το πρόγραμμα του τριημέρου (ώρα Ελλάδος):

Παρασκευή:
15:30-16:30 Α’ Ελεύθερες Δοκιμές
19:00-20:00 Β’ Ελεύθερες Δοκιμές

Σάββατο:
15:30-16:30 Γ’ Ελεύθερες Δοκιμές
19:00-20:00 Κατατακτήριες

Κυριακή:
19:00 Γκραν Πρι Σαουδικής Αραβίας

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα