fbpx

Κορυφαίος χρόνος από τον Παρθένη στην Πιτίτσα!

Κορυφαίος χρόνος από τον Παρθένη στην Πιτίτσα!

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων για το 2023 ξεκίνησε με την Ανάβαση Πλατάνι-Πιτίτσα «Νίκος Μιχαλόπουλος» και τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Πατρών να συμπληρώνει φέτος τα 53 χρόνια από την ίδρυση του.

Με 64 οδηγούς να βλέπουν τη σημαία εκκίνησης το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκαν το Ελεύθερα Δοκιμαστικά, που πραγματικά έδωσαν τον παλμό για τις μάχες που θα ακολουθούσαν την μέρα του αγώνα Κυριακή 12 Μαρτίου.

Ο καιρός έκανε την χάρη σε όλους, με αποτέλεσμα αρκετές εκατοντάδες θεατών να βρεθούν στο Πλατάνι, για να παρακολουθήσουν ένα πραγματικά εξαιρετικό θέαμα, αφού στις περισσότερες κατηγορίες ο νικητής κρίθηκε στο νήμα.

Ο αγώνας κύλησε σχεδόν χωρίς κανένα απρόοπτο, με την οργάνωση πραγματικά να υπερβάλει εαυτό, αντιμετωπίζοντας τα συμβάντα σε απόλυτους χρόνους, με αποτέλεσμα ο αγώνας να ολοκληρωθεί αρκετά νωρίς, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση.

Στην «μεγάλη» κατηγορία της Formula Saloon, απόλυτος κυρίαρχος ήταν χωρίς αμφισβήτηση ο Πιτ Παρθένης με Mitsubishi EVO, παίρνοντας την νίκη πραγματοποιώντας τον ταχύτερο χρόνο ημέρας, ενώ ήταν ο μοναδικός οδηγός του αγώνα που έσπασε το φράγμα του 1:47.

Τον Παρθένη ακολούθησε ο δικίνητος Νίκος Παπαδόπουλος με το Ford Escort του, που πραγματικά σε κάθε πέρασμά του ξεσήκωνε τους θεατές με τον εντυπωσιακό ήχο του. Το τρίτο σκαλί του βάθρου, ανήκει στον Γιώργο Κακαλέτρη με Opel Astra G της κλάσης FST2.

Για την Κλάση FSA2L ο «Κανέλλος» δεν άφησε περιθώρια στον ανταγωνισμό οδηγώντας στο όριο για ακόμα μία φορά το ιδιαίτερο Peugeot 106 του, κατακτώντας την νίκη, στο δεύτερο σκαλί ανέβηκε ο τοπικός Βασίλης Λάτσης με Citroen Saxo και το βάθρο συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Καραπιπέρης με Peugeot 106.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα