fbpx

Λάτβαλα: “Χαίρομαι που βλέπω όλο και περισσότερες γυναίκες συνοδηγούς στα ράλι”

Λάτβαλα: “Χαίρομαι που βλέπω όλο και περισσότερες γυναίκες συνοδηγούς στα ράλι”

Ειδική μνεία στη διαρκώς αυξανόμενη παρουσία των γυναικών στον κόσμο του WRC έκανε ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα. Ο νυν επικεφαλής της Toyota και επί σειρά ετών κορυφαίος οδηγός συμμετείχε τον Φεβρουαρίου στο Kuhmoisten Sora-Ralli της Φινλανδίας έχοντας ως συνοδηγό την Ένι Μάλκονεν. Οι δυο τους κατέκτησαν μάλιστα και τον τίτλο στο ράλι νικώντας και στις τέσσερις ειδικές διαδρομές του, με τον Λάτβαλα να θεωρεί πως σιγά-σιγά ανοίγει όλο και περισσότερο το πεδίο για γυναίκες συνοδηγούς στο κορυφαίο επίπεδο.

“Μπορούσα να καταλάβω κατευθείαν το επίπεδο του επαγγελματισμού της. Το ράλι αυτό είχε αρκετά συμβάντα λόγω τεχνικών προβλημάτων, αλλά διασκεδάσαμε πολύ στο αυτοκίνητο. Είμαι χαρούμενος που βλέπω όλο και περισσότερες γυναίκες συνοδηγούς στα ράλι και η Φινλανδία σίγουρα έδειξε τον δρόμο.

Η Ένι Μάλκονεν.

Όχι μόνο με τη συνεργασία Ένι και Σάμι Παγιάρι στο WRC2 αλλά και με την Ρέετα Χαμαλάινεν να είναι συνοδηγός του Εμίλ Λϊντχολμ στην ίδια κατηγορία. Αμφότερα αυτά τα πληρώματα έλαμψαν πέρσι με νίκες στις κατηγορίες WRC3 και WRC2”, ανέφερε ο Λάτβαλα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα