fbpx

NASCAR Cup Series: Η επιστροφή του Κίμι Ράικονεν

NASCAR Cup Series: Η επιστροφή του Κίμι Ράικονεν

Πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής F1, ο Κίμι Ράικονεν επιστρέφει στο NASCAR Cup Series για να πάρει μέρος στο Circuit of the Americas με την Trackhouse Racing.

 Ο συνιδιοκτήτης της ομάδας, ο Τζάστιν Μαρκς, έμεινε πιστός στις δηλώσεις του ότι στόχος του είναι να φέρει παγκοσμίου επιπέδου οδηγούς από άλλες κατηγορίες. Παγκόσμιος πρωταθλητής F1 το 2007 ο Φινλανδός έκανε ντεμπούτο στην κατηγορία στις 21 Αυγούστου στο Γουότκινς Γκλεν της Νέας Υόρκης φτάνοντας μέχρι την 8η θέση προτού εγκαταλείψει προς το τέλος χτυπώντας και τον καρπό του.

 «Είχα μία φανταστική εμπειρία στο NASCAR», είπε ο Ράικονεν. «Είχα πολλά να μάθω σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά όλοι με βοήθησαν πολύ, ο αγώνας ήταν μία μεγάλη πρόκληση. Αυτή τη φορά θα αγωνιστώ σε μία πίστα που γνωρίζω, θέλω να διασκεδάσω αλλά να τα πάω και όσο καλύτερα μπορώ».

 Στην καριέρα του στη F1 ο Ράικονεν αγωνίστηκε 8 φορές στην COTA και μία από τις 21 νίκες του, η τελευταία, ήταν στις 21 Οκτωβρίου του 2018, όταν ήταν πρωτοπόρος για 39 γύρους για λογαριασμό της Ferrari. Ο Iceman θα οδηγήσει την Chevrolet Camaro No.91, με επικεφαλής της ομάδας τον Ντάριαν Γκραμπ, ο οποίος είχε πανηγυρίσει τον τίτλο με τον Τόνι Στιούαρτ το 2011.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα