fbpx

Η Alpine στο Pikes Peak με την A110 GT4 Evo

Η Alpine στο Pikes Peak με την A110 GT4 Evo

Ο θρυλικός διεθνής αγώνας του Pikes Peak είναι ένας από τους μακροβιότερους αγώνες αυτοκινήτου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πραγματοποιείται στα Βραχώδη Όρη από το 1916, αυτό το ορόσημο του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει υποστεί πολλές αλλαγές τον τελευταίο αιώνα, αλλά παραμένει μια από τις πιο απαιτητικές διοργανώσεις στον κόσμο.

Πρόκειται για μια διαδρομή μήκους 19,93 χιλιομέτρων με 156 στροφές, που ξεκινά σε υψόμετρο 2.865 μέτρων και τερματίζει περίπου 1.440 μέτρα ψηλότερα. Τα οχήματα, και οι οδηγοί υποβάλλονται σε μια απίστευτη δοκιμασία. Η μεταβαλλόμενη πίεση του αέρα επηρεάζει σημαντικά την ισχύ του κινητήρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάβασης, ενώ οι οδηγοί έχουν συχνά να αντιμετωπίσουν έναν ιδιαίτερα σκονισμένο δρόμο, μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες, μεταβαλλόμενες γωνίες του ήλιου, τυφλές στροφές και την πανταχού παρούσα απειλή του γκρεμού!

Πάντα έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις πιο δύσκολες προκλήσεις, οι ομάδες Alpine και Signatech θα βρεθούν στο Pikes Peak την Κυριακή 25 Ιουνίου με ένα Alpine A110 GT4 Evo. Το αυτοκίνητο έχει υποβληθεί σε εκτεταμένες εργασίες εξέλιξης για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτής της εμβληματικής ανάβασης και διαθέτει επιβλητικά αεροδυναμικά βοηθήματα που το κρατούν κολλημένο στο έδαφος.

Σε συνεργασία με το γραφείο σχεδιασμού της Alpine, οι μηχανικοί και οι τεχνικοί της Signatech επικεντρώθηκαν στην αεροδυναμική και τον κινητήρα. Για να υπογραμμιστούν οι δεσμοί με το αυτοκίνητο δρόμου και ταυτόχρονα να επιδειχθούν όλες οι εγγενείς ιδιότητες του πλαισίου της A110 σε αμερικανικό έδαφος, η μάρκα επέλεξε να συμμετάσχει στην κατηγορία Time Attack 1. Ως εκ τούτου, το Alpine A110 GT4 Evo θα παραμείνει με κίνηση στους δύο τροχούς.

Η Alpine θα βασιστεί στην εμπειρία του Raphaël Astier στην παρθενική της εμφάνιση στο Pikes Peak. Ο Γάλλος, νικητής του FIA R-GT Cup 2022 με την Alpine A110 Rally, έχει τέσσερις προηγούμενες εκκινήσεις στο Pikes Peak.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα