fbpx

Μαρίνι: “Οι εργοστασιακές ομάδες έχουν ανάγκη τη νίκη, αλλιώς θα έχουν μεγάλο πρόβλημα οι κατασκευαστές”

Μαρίνι: “Οι εργοστασιακές ομάδες έχουν ανάγκη τη νίκη, αλλιώς θα έχουν μεγάλο πρόβλημα οι κατασκευαστές”

Τη βασική φύση της διαφοράς ανάμεσα στους στόχους ενός αναβάτη μίας εργοστασιακής και μίας δορυφορικής ομάδας στο Moto GP επιχείρησε να εξηγήσει ο Λούκα Μαρίνι. Ο Ιταλός αναβάτης της Mooney VR46 (δορυφορική της Ducati), υπογράμμισε πως οι εργοστασιακές ομάδες πάντοτε θα έχουν ένα πλεονέκτημα, κάτι που τους είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί το Moto GP ελκυστικό για τους κατασκευαστές. Παράλληλα όμως στάθηκε στους στόχους ενός αναβάτη δορυφορικής ομάδας και τη… διαδρομή που θα τον οδηγήσει στην εργοστασιακή, ώστε να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή.

“Έχουμε μία μοτοσικλέτα που μπορεί να δώσει νίκες, ώσπου οι εργοστασιακές ομάδες να είναι έτοιμες με τους νέους κινητήρες τους. Το πρωτάθλημα όμως πρέπει να κερδηθεί από εργοστασιακή ομάδα. Πάντοτε αυτές έχουν μικρό πλεονέκτημα συγκριτικά με τις δορυφορικές. Οι εργοστασιακές ομάδες έχουν ανάγκη τη νίκη.

Βάζουν πολλά χρήματα στο Moto GP, οπότε έχουν ανάγκη από νίκες σε αγώνες και πρωταθλήματα, αλλιώς θα έχουν μεγάλο πρόβλημα οι κατασκευαστές και σίγουρα δεν θέλουμε κανέναν κατασκευαστή να αποσυρθεί από το Moto GP. Ήδη υπεστήκαμε τη φυγή της Suzuki. Θέλουμε περισσότερους κατασκευαστές να συμμετέχουν σε αυτό το επίπεδο του Moto GP. Το άθλημά μας είναι πανέμορφο χάρη στις μάχες μεταξύ διαφορετικών μοτοσικλετών.

Ο στόχος του κάθε αναβάτη είναι να βρει μία θέση στην εργοστασιακή ομάδα και να προσπαθήσει να κερδίσει (το πρωτάθλημα) με αυτήν. Πρέπει να έχει καλή απόδοση στη δορυφορική ομάδα για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Πρέπει να παλέψεις με τους υπάρχοντες κανόνες και να προσπαθήσεις να πάρεις νίκες με τη δορυφορική ομάδα”, ανέφερε ο Μαρίνι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα