fbpx

Σάινθ: “Καταναλώσαμε υπερβολικά τα ελαστικά μας, έκπληξη το ότι μείναμε για τόση ώρα στην τρίτη θέση”

Σάινθ: “Καταναλώσαμε υπερβολικά τα ελαστικά μας, έκπληξη το ότι μείναμε για τόση ώρα στην τρίτη θέση”

Ως αποδοχή της πραγματικότητας βλέπει ο Κάρλος Σάινθ την τέταρτη θέση που κατέλαβε στο Γκραν Πρι του Μπαχρέιν. Ο οδηγός της Ferrari, κόντρα πιθανόν στα αναμενόμενα, δεν χαρακτηρίζει απλά ως “ήττα” την απώλεια της τρίτης θέσης από τον Φερνάντο Αλόνσο, αλλά αντιθέτως αναφέρει πως κράτησε για… απρόσμενα μεγάλο διάστημα, πριν δεχθεί το προσπέρασμα. Επιπρόσθετα, ο Σάινθ δεν δίστασε να θίξει και το γεγονός πως τα μονοθέσια της Ferrari έχουν την τάση να φθείρουν γρηγορότερα τα ελαστικά, συγκριτικά με τους ανταγωνιστές τους.

“Δεν εκνευρίστηκα με την απώλεια της τρίτης θέσης. Αντιθέτως, ήταν έκπληξη το πόσο πολύ κρατήσαμε αυτή τη θέση. Από τις δοκιμές γνωρίζαμε πως οι Red Bull και οι Aston Martin έχουν καλύτερη συντήρηση των ελαστικών, αρκετά περισσότερη ταχύτητα από εμάς και στο τέλος θα έπρεπε να συμβιβαστούμε με την τέταρτη θέση, που, για να είμαι ειλικρινής, είναι μάλλον ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε στον αγώνα.

Ήταν ένας έλεγχος της πραγματικότητας, του πού βρισκόμαστε. Καταναλώσαμε τα ελαστικά μας υπερβολικά πολύ. Όταν πίεζα για να αμυνθώ κόντρα στον Αλόνσο, έψησα τα ελαστικά μου και παράλληλα έπρεπε να προετοιμάζομαι για τον Χάμιλτον. Καταφέραμε να κρατήσουμε τον Λιούις πίσω, αλλά είχαμε ελάχιστο περιθώριο για να κάνουμε οποιοδήποτε παιχνίδι στον αγώνα”, ανέφερε ο Σάινθ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα