fbpx

F1 – Γκραν Πρι Μπαχρέιν: Θρίαμβος για τον Φερστάπεν, βάθρο για τον… αειθαλή Αλόνσο! (vid)

F1 – Γκραν Πρι Μπαχρέιν:  Θρίαμβος για τον Φερστάπεν, βάθρο για τον… αειθαλή Αλόνσο! (vid)

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν το απόλυτο αφεντικό στο Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, τον πρώτο σταθμό της χρονιάς στο πρωτάθλημα της Formula 1. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull εκκίνησε από την πολ ποζίσιον, διατήρησε… αδιαπραγμάτευτα την πρωτοπορία του και στους 57 γύρους του αγώνα και πήρε μία εξαιρετικά εύκολη νίκη. Αυτή ήταν η 36η νίκη καριέρας για τον Φερστάπεν και πρώτη της καριέρας του σε εναρκτήριο αγώνα μίας σεζόν.

Παράλληλα, ο ομόσταυλός του, Σέρχιο Πέρες, έφτασε σε μία επίσης εύκολη δεύτερη θέση, αφού με εξαίρεση τους πρώτους 25 γύρους όπου χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τον Σαρλ Λεκλέρ, δεν αμφισβητήθηκε σε κανένα άλλο σημείο. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο απίστευτος Φερνάντο Αλόνσο με Aston Martin, ο οποίος ήταν αναμφίβολα ο εντυπωσιακότερος οδηγός του αγώνα. Με εγκατάλειψη στον 41ο γύρο τελείωσε η παρουσία του Σαρλ Λεκλέρ στην πίστα, ενώ ούτε ο Κάρλος Σάινθ μπόρεσε να προσφέρει μία παρουσία σε βάθρο στη Ferrari.

Ο Φερστάπεν εκκίνησε δυναμικά από την πολ ποζίσιον, φροντίζοντας να διασφαλίσει την παρουσία του στην πρωτοπορία, ωστόσο η πιο… σημαντική είδηση ήρθε από τον Σαρλ Λεκλέρ. Ο οδηγός της Ferrari βρήκε τον διάδρομο και ανέβηκε στη δεύτερη θέση, αφήνοντας τρίτο τον Σέρχιο Πέρες.

Στον 1ο γύρο υπήρξε μάλιστα και μία επαφή ανάμεσα στον Λανς Στρολ και τον Φερνάντο Αλόνσο, έστω και αν οι δυο τους δεν είχαν σημαντικές απώλειες από το συμβάν.

Στον 26ο γύρο, με τον Λεκλέρ να έχει περάσει σε σκληρή γόμα ελαστικών και τον Πέρες να φοράει μαλακά, ήρθε η… ανάκτηση της δεύτερης θέσης από τον Μεξικανό, ο οποίος βρήκε το καθαρό προσπέρασμα έπειτα από διαρκή πίεση.

Από τον 35ο γύρο και μετά ο Λιούις Χάμιλτον με τον Φερνάντο Αλόνσο μπήκαν σε μία απίστευτη μάχη, διεκδικώντας την 4η θέση, που κατείχε ο Βρετανός. Έπειτα από αλλεπάλληλες επιθέσεις και… αντεπιθέσεις, ο Ισπανός βρήκε οριστικά το προσπέρασμα που τον έφερε πάνω από τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Ωστόσο, το μεγάλο πλήγμα το δέχθηκε η Ferrari. Στον 41ο γύρο ένα μηχανικό πρόβλημα… σίγησε το μονοθέσιο του Λεκλέρ, οδηγώντας τον Μονεγάσκο σε εγκατάλειψη λόγω κινητήρα.

Για τη Ferrari μάλιστα τα προβλήματα δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς ο… αειθαλής Αλόνσο δεν σταμάτησε στο προσπέρασμα επί του Χάμιλτον, αλλά στόχευσε ακόμη ψηλότερα. Έτσι, στον 46ο γύρο προσπέρασε και τον Σάινθ, ρίχνοντάς τον τέταρτο και αφήνοντάς τον στο… στόχαστρο του επερχόμενου Χάμιλτον.

Ως το φινάλε, ο Χάμιλτον δοκίμασε να προσπεράσει και τον Σάινθ, ωστόσο η επίθεσή του “ξεθύμανε” σχετικά γρήγορα. Έτσι, ο Μαξ Φερστάπεν πανηγύρισε με άνεση τη νίκη, ο Σέρχιο Πέρες τον πλαισίωσε εξίσου άνετα στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και ο 41 ετών Φερνάντο Αλόνσο συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα. Σημειώνεται πως αυτό ήταν το 99ο βάθρο καριέρας του Ισπανού, ενώ το αμέσως προηγούμενο ήταν το 2021 στο Γκραν Πρι του Κατάρ.

Η τελική κατάταξη του Γκραν Πρι του Μπαχρέιν:

https://auto.apexsports.gr/2023/03/05/f1-gkran-pri-mpachrein-ta-highlights-tou-protou-agona-tis-chronias-vid/
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα