fbpx

F1 – Γκραν Πρι Μπαχρέιν: Οδηγός της Ημέρας ο Αλόνσο, ισοφάρισε το… στοιχειωμένο ρεκόρ του Σουμάχερ!

F1 – Γκραν Πρι Μπαχρέιν: Οδηγός της Ημέρας ο Αλόνσο, ισοφάρισε το… στοιχειωμένο ρεκόρ του Σουμάχερ!

Όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο, ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν εκείνος που απέσπασε την προτίμηση του κοινού στην ψηφοφορία για τον Οδηγό της Ημέρας στο Γκραν Πρι του Μπαχρέιν. Ο 41 ετών οδηγός της Aston Martin ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς στη Formula 1, επίτευγμα που δεν έχει μονάχα τη δική του εντυπωσιακή υπόσταση, αλλά διαθέτει και… ιστορική αξία, καθώς ο Ισπανός ισοφάρισε ένα από τα εντυπωσιακότερα ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός έγινε ο δεύτερος οδηγός στην ιστορία της Formula 1 που κερδίζει παρουσία σε βάθρο 20 χρόνια μετά την πρώτη φορά που βρέθηκε στην πρώτη τριάδα. Το πρώτο και το τελευταίο βάθρο του Σουμάχερ είχαν μεταξύ τους απόσταση ακριβώς δύο δεκαετιών (1992-2012), κάτι που πλέον ισχύει και για τον “γερόλυκο” Ισπανό.

Για την ακρίβεια, ο Αλόνσο βρέθηκε πρώτη φορά σε βάθρο το 2003, στο Γκραν Πρι Μαλαισίας. Σήμερα, 20 χρόνια αργότερα, πανηγύρισε το 99ο βάθρο της καριέρας του στο Μπαχρέιν και έδειξε πως δεν είναι καθόλου απίθανο σύντομα να… τα εκατοστήσει.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα