fbpx

F1 – Γκραν Πρι Μπαχρέιν: Στην pole position ο Μαξ Φερστάπεν

F1 – Γκραν Πρι Μπαχρέιν: Στην pole position ο Μαξ Φερστάπεν

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε τη νέα σεζόν ο Μαξ Φερστάπεν καθώς ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής θα εκκινήσει από την 1η θέση στο Γκραν Πρι Μπαχρέιν.

 Την ημέρα που ο πατέρας του και πρώην οδηγός, ο Γιος Φερστάπεν, έκλεισε τα 51 του χρόνια, ο υιός Φερστάπεν έφτασε στην 21η πολ ποζίσιον της καριέρας του συνεχίζοντας ουσιαστικά από εκεί που έκλεισε την περασμένη σεζόν. Δίπλα του στην πρώτη σειρά εκκίνησης θα βρίσκεται ο Μεξικανός ομόσταβλός του, ο Σέρτζιο Πέρεζ.

 Με περίπου 2 λεπτά να  απομένουν για την ολοκλήρωση του Q3 ο Σαρλ Λεκλέρ βγήκε από το μονοθέσιο με την υποψία τεχνικού προβλήματος. Ο Μονεγάσκος θα εκκινήσει από την 3η θέση ενώ τέταρτος ταχύτερος αποδείχθηκε ο ομόσταβλός του, ο Ισπανός Κάρλος Σάινθ. Αμέσως μετά τη διαδικασία ο Λεκλέρ διέψευσε τα περί προβλήματος και τόνισε ότι είναι μία κίνηση στρατηγικής ενόψει του αγώνα καθώς είναι καλύτερο να εκκινείς τρίτος με φρέσκα ελαστικά παρά πρώτος με παλαιότερα. Εντυπωσιακός στις ελεύθερες δοκιμές όντας ταχύτερος σε FP2 και FP3 ο Φερνάντο Αλόνσο έφερε την Aston Martin στην 5η θέση των επιδόσεων.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα