fbpx

Τζάρβις: “Χρειαζόμαστε έναν υγιή Μάρκεθ και μία ανταγωνιστική Honda”

Τζάρβις: “Χρειαζόμαστε έναν υγιή Μάρκεθ και μία ανταγωνιστική Honda”

Μία… διάγνωση των αιτιών που το Moto GP βρίσκεται μεταξύ στασιμότητας και καθόδου από πλευράς διεθνούς δημοφιλίας επιχείρησε να κάνει ο Λιν Τζάρβις. Ο επικεφαλής της ομάδας της Yamaha στάθηκε κυρίως στην αποχώρηση του επί χρόνια δημοφιλέστερου και εμβληματικότερου αναβάτη, του Βαλεντίνο Ρόσι, όπως και στην μακρά εποχή του Μαρκ Μάρκεθ.

Ο Βρετανός επικεφαλής της ιαπωνικής ομάδας φρόντισε επίσης να αναφερθεί στη Formula 1 και τον τρόπο λειτουργίας της, ο οποίος την τελευταία διετία την έχει βοηθήσει να διεισδύσει σε νέα κοινά και να αυξήσει το μερίδιο των θεατών της παγκοσμίως, αφήνοντας πίσω μία πιο προβληματική περίοδο.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Βαλεντίνο Ρόσι είχε μία μοναδική ελκυστικότητα, ιστορία και χάρισμα. Είναι ένα πασίγνωστο όνομα σε όλο τον κόσμο και η απουσία του θα έχει μία αρνητική επίδραση στο πρωτάθλημα. Ακόμη ένα παράγοντας είναι η απουσία του Μαρκ Μάρκεθ, που αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμού παράλληλα με την αποχώρηση του Βαλεντίνο.

Εάν αναλογιστούμε το παρελθόν, το Moto GP στα προηγούμενα χρόνια, υπήρχε έντονα το στοιχείο της μάχης του Μαρκ Μάρκεθ με τον Βαλεντίνο Ρόσι. Ο Μαρκ είναι επίσης έναν φαινόμενο. Είναι ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής που έμεινε εκτός παιχνιδιού επί δύο χρόνια.

Επιπρόσθετα, πιστεύω πως η Formula 1 έχει κάνει εξαιρετική δουλειά την τελευταία διετία, αυξάνοντας το ενδιαφέρον και προσελκύοντας νέους θεατές. Εν μέρει βοήθησαν σε αυτό και οι σειρές του Netfilx και ο νέος τρόπος που χειρίζονται τα σόσιαλ μίντια. Η Formula 1 έχει γίνει τάση. Πριν πέντε χρόνια ίσχυε το αντίστροφο. Η Formula 1 ήταν πρόβλημα, εμείς αποτελούσαμε το θετικό σημείο αναφοράς.

Ο Βαλεντίνο δεν πρόκειται να επιστρέψει, ας το συνηθίσουμε αυτό. Χρειαζόμαστε έναν υγιή Μαρκ και χρειαζόμαστε την Honda ξανά ανταγωνιστική. Η Honda αποτελεί επίσης σημαντικό σημείο αναφοράς και αυτή την περίοδο δεν βρίσκεται στο επίπεδο που θα έπρεπε. Σίγουρα δεν βρίσκονται εκεί που τους αρμόζει”, ανέφερε ο Τζάρβις.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα