fbpx

Χάμιλτον: “Δεν με νοιάζει εάν δεν ξανανικήσω σε αγώνα, θα μιλάω είτε αρέσει, είτε όχι”

Χάμιλτον: “Δεν με νοιάζει εάν δεν ξανανικήσω σε αγώνα, θα μιλάω είτε αρέσει, είτε όχι”

Εξαιρετικά σαφή θέση πήρε ο Λιούς Χάμιλτον ως προς το ζήτημα του… μετριασμού της θεματολογίας των δηλώσεων των οδηγών της Formula 1 που έχει επιβάλει εδώ και λίγο καιρό η FIA. Ο οδηγός της Mercedes φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως βλέπει την παρουσία του στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ ως μία πλατφόρμα από την οποία μπορεί να θίξει μερικά από τα πιο φλέγονται ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες και δεν έχει καμία πρόθεση να κάνει εκπτώσεις.

Μιλώντας στο podcast “The Fast And The Curious” του Γκρεγκ Τζέιμς, ο Βρετανός οδηγός στάθηκε στα ανθρώπινα ζητήματα που χαρακτηρίζει ως σημαντικότερα και χρήζουν άμεσης συζήτησης, προκειμένου να γίνουν οι επιθυμητές αλλαγές στον κόσμο. Επιπλέον, άφησε με σαφήνεια να εννοηθεί πως για αυτόν τούτο το ζήτημα είναι τόσο σημαντικό που το βλέπει ως ανώτερο ακόμη και από τις νίκες στα Γκραν Πρι.

“Για εμένα, πάντοτε λέω πως χρειαζόμαστε περισσότερη ενσυναίσθηση και ευσπλαχνία στον κόσμο. Είμαστε όλοι μας άνθρωποι και υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες που συναντούν οι άνθρωποι, όπως οι δοκιμασίες μεταξύ χωρών μέσων των κυβερνήσεων, οι άνθρωποι με γνώμες, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όλα αυτά τα διαφορετικά πράγματα.

Έχουμε αυτή την πλατφόρμα και νιώθω τεράστια ευθύνη. Δεν είμαι απλά ένας πιλότος της Formula 1 και δεν μπορώ απλώς να αρκεστώ στην επιτυχία μου και να ζήσω τη ζωή μου. Αυτή η πλατφόρμα μπορεί να δώσει την σπίθα για την αλλαγή, την σπίθα για να ανοίξει ο διάλογος. Να βάλει μπρος σε αυτούς τους άβολους διαλόγους και να ζητήσει τον λόγο από ανθρώπους που ήταν χαρούμενη με την προηγούμενη υπάρχουσα κατάσταση (στάτους κβο), μία κατάσταση που όμως υποβάθμιζε άλλους ανθρώπους και τους έκανε να νιώθουν περιθωριοποιημένοι.

Αυτό με εξοργίζει. Μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή και θέλω να είμαι μέρος αυτής της διαδικασίας που θα κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν περισσότερη συμπερίληψη. Το άθλημά μας, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, κάθε σπορ ή επιχείρηση δεν γίνεται να συνεχίσει δίχως να έχει ποικιλομορφία.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να φτιάξουμε. Υπάρχουν πολλές χώρες στις οποίες βρίσκονται υπό πίεση τα ανθρώπινα δικαιώματα, μέρη όπου οι άνθρωποι δεν λαμβάνουν συμπεριφορά που αρμόζει σε ανθρώπους. Στο παρελθόν, ο κόσμος αυτό το αγνοούσε. Είναι, λοιπόν, σημαντικό κάποιος να μιλάει ανοικτά. Δεν με νοιάζει εάν δεν ξανανικήσω σε αγώνα, θα συνεχίσω να μιλάω για αυτά τα πράγματα, είτε αρέσει στον κόσμο, είτε όχι”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάμιλτον.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα