fbpx

F1: Ξεκαθαρίζει τα περί ελευθερίας λόγου των οδηγών η FIA

F1: Ξεκαθαρίζει τα περί ελευθερίας λόγου των οδηγών η FIA

H FIA κατέστησε σαφές ότι οι οδηγοί της F1 θα μπορούν να κάνουν πολιτικές δηλώσεις μόνο κάτω από εξαιρετικές περιστάσεις.

 Το Δεκέμβριο η FIA αποκάλυψε ότι απαγορεύονται οι προσωπικές, θρησκευτικές και πολιτικές δηλώσεις εκτός κι αν υπάρχει γραπτή άδεια από την πλευρά της. Από τότε οι οδηγοί έχουν εκφράσει την απορία τους για τον συγκεκριμένο κανονισμό με τον Λιούις Χάμιλτον να δηλώνει ότι θα συνεχίσει να μιλάει ενώ ο Λάντο Νόρις κατηγόρησε την αρχή ότι φέρεται στους οδηγούς σαν…σχολιαρόπαιδα.

 Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσίευσε με τίτλο «Οδηγίες για την αρχή της ουδετερότητας», η FIA αναφέρει ότι οι οδηγοί έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους για πολιτικά, θρησκευτικά ή προσωπικά ζητήματα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τους αγώνες, στο δικό τους χώρο, κάτι που σημαίνει ότι είναι ελεύθερο να πουν αυτό που θέλουν στα social media και σε κάθε δραστηριότητα όπως οι συνεντεύξεις Τύπου.

 Η οδηγία ωστόσο αναφέρει ότι οι συμμετέχοντες δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν τέτοιου είδους δηλώσεις  που παραβιάζουν τη γενική αρχή ουδετερότητας της FIA παρά μόνο στην περίπτωση που δεχθούν ευθείες ερωτήσεις από διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

 Το παραπάνω σημαίνει ότι οι οδηγοί δεν μπορούν να κάνουν αυτού του είδους τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια των εθνικών ύμνων, της παρέλασης των οδηγών και των φωτογραφήσεων.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα