fbpx

Ράλι Σουηδίας: “Βασιλιάς” στο χιόνι ο Τάνακ! (vid)

Ράλι Σουηδίας: “Βασιλιάς” στο χιόνι ο Τάνακ! (vid)

Ο Οτ Τάνακ ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο Ράλι Σουηδίας, τον δεύτερο σταθμό του πρωταθλήματος WRC για το 2023. Ο Εσθονός οδηγός, που φέτος αγωνίζεται με την M-Sport Ford έπειτα από μία τριετία στη Hyundai, εμφανίστηκε εξαιρετικά σταθερός και αποτελεσματικός καθ’ όλη τη διάρκεια του τετραημέρου, με αποτέλεσμα στο φινάλε να επιβραβευθεί με μία νίκη στην οποία… ποτέ δεν λογιζόταν ως πρώτο φαβορί για να κατακτήσει.

Ο Τάνακ μπήκε ως επικεφαλής της γενικής κατάταξης στο πρόγραμμα της Κυριακής, και διατήρησε το προβάδισμα των 8.5 δευτερολέπτων που είχε φτάνοντας στην εκκίνηση της SS18, δηλαδή της Powerstage. Σε εκείνο το σημείο ο Νο2 της κατάταξης Κρεγκ Μπριν τιμωρήθηκε με ποινή 10 δευτερολέπτων, εκμηδενίζοντας την όποια πιθανότητα ανατροπής του τελικού αποτέλεσματος.

Για τον Τάνακ αυτή είναι η δεύτερη νίκη της καριέρας του στον συγκεκριμένο αγώνα. Η πρώτη είχε έρθει το 2019, όταν και τότε το Ράλι Σουηδίας ήταν ο δεύτερος σταθμός της χρονιάς και στο φινάλε εκείνης της σεζόν ο Εσθονός έμελλε να κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο με την Toyota. Συνολικά, πρόκειται για την 18η νίκη του Τάνακ σε Ράλι του WRC και πρώτη μετά το Ράλι της Υπρ (Βέλγιο) το 2022.

Από εκεί και πέρα, δεύτερος στη γενική ακολούθησε ο Κρεγκ Μπριν της Hyundai, σε ένα τουλάχιστον… διασκεδαστικό φινάλε. Ο Ιρλανδός είχε δεχθεί πριν την Powerstage ποινή 10 δευτερολέπτων, διότι άργησε να προσέλθει στην επανασυγκέντρωση (regroup) οδηγών και αυτοκινήτων, μετά το τέλος της SS17. Με αυτή την ποινή έπεσε τρίτος στη γενική, 0.5 δευτερόλεπτα πίσω από τον ομόσταυλό του Τιερί Νεβίλ, γεγονός που έδωσε τροφή στα σενάρια που θεώρησαν αυτή την ενέργεια ως εσκεμμένη από τη Hyundai.

Ωστόσο, στην Powerstage ο Μπριν πήρε την 5η θέση, 1.8 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Βέλγο, ρίχνοντάς τον ξανά στην 3η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ έτσι πήρε και τον μπόνους βαθμό, στερώντας τον από τον ομόσταυλό του. Στην Powestage τη νίκη πήρε ο Εσαπέκα Λαπι, με δεύτερο τον Έλφιν Έβανς, τρίτο τον κάτοχο του τίτλου στο WRC, Κάλε Ροβάνπερα, ενώ τέταρτος ήταν ο Οτ Τάνακ.

Η τελική κατάταξη του Ράλι Σουηδίας:

Επόμενος σταθμός του πρωταθλήματος είναι πλέον το Ράλι Μεξικού, που είναι προγραμματισμένο για το τετραήμερο 16-19 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα