fbpx

Ράλι Σουηδίας: Μπαίνει με προβάδισμα στην Powerstage ο Τάνακ

Ράλι Σουηδίας: Μπαίνει με προβάδισμα στην Powerstage ο Τάνακ

Ο Οτ Τάνακ έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη στο Ράλι Σουηδίας, μετά τις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές της Κυριακής. Ο Εσθονός οδηγός της M-Sport ξεκίνησε το πρωί με προβάδισμα 8.6 δευτερολέπτων από τον δεύτερο της γενικής κατάταξης Κρεγκ Μπριν, το ανέβασε στα 11.6 δευτερόλεπτα μετά την SS16, αλλά το είδε να ξανακατεβαίνει στο +8.5 μετά το φινάλε της SS17.

Στην πρώτη από αυτές τις δύο ειδικές νικητής ήταν ο Κάλε Ροβάνπερα και στην άλλη ο Τιερί Νεβίλ, με αποτέλεσμα ο Βέλγος να παραμένει τρίτος στη γενική, στο +18.0 από το πρωτοπόρο Τάνακ, ενώ ο Φινλανδός είναι τέταρτος στο +25.1, κάτι που μεταφράζεται και σε απόσταση 7.1 δευτερολέπτων από τον Νεβίλ και την παρουσία στο βάθρο.

Η SS18 θα είναι η τελευταία ειδική του αγώνα, έχοντας και χαρακτήρα Powerstage. Πρόκειται για την Umeå 2 (10.08χλμ.), η οποία θα μας δώσει όχι μόνο τον τελικό νικητή του Ράλι Σουηδίας που, πλην μεγάλης εκπλήξεως, θα διαδεχθεί τον περσινό νικητή Κάλε Ροβάνπερα, αλλά θα μοιράσει και επιπλέον βαθμούς στους πέντε πρώτους στο χρονόμετρο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα