fbpx

SILENT 120 Explorer

SILENT 120 Explorer

Ένα καταμαράν με ηλιακή ενέργεια με ηλεκτρικό τετρακόπτερο τεσσάρων ατόμων και υποβρύχιο; Ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο!

Η SILENT-YACHTS συνεργάζεται με την VRCO και την U-Boat Worx για να συμπεριλάβει αεροσκάφη και υποβρύχια στο νέο SILENT 120 Explorer. Η ηλιακή ενέργεια του SILENT 120 Explorer θα φορτίζει το αμιγώς ηλεκτρικό αεροσκάφος XP4 και το υποβρύχιο NEMO. Το πλάτος των 13,85 μέτρων του σκάφους και οι συρόμενοι ηλιακοί συλλέκτες στον τελευταίο όροφο προσφέρουν αρκετό χώρο. Η ηλεκτρική πρόωση σημαίνει μικρότερο μηχανοστάσιο και περισσότερο χώρο για αποθήκευση, διάφορα παιχνίδια ως και υποβρύχιο στο γκαράζ. Η εταιρεία κατασκευής ηλιακών καταμαράν SILENT-YACHTS σηματοδοτεί την εξέλιξη των μοντέλων της και του concept του εξερευνητικού σκάφους με το νέο της σούπερ γιοτ, το SILENT 120 Explorer.

Το νέο σκάφος, το οποίο διαθέτει στυλ και εσωτερική διακόσμηση από τον Marco Casali, προσφέρει επίσης στους ιδιοκτήτες την ευκαιρία να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις κρουαζιέρες, με χώρο για δύο από τα πιο πρόσφατα παιχνίδια που πρέπει να έχει ένα σκάφος για μακρινά ταξίδια – ηλεκτρικά αεροσκάφη κάθετης προσγείωσης (eVTOL) για βόλτες με ελικόπτερο και ένα υποβρύχιο για ανακαλύψεις στο βυθό. Για ένα σκάφος μικρότερο από 37 μέτρα το να προσφέρει μια τέτοια άνεση και επίσης χώρο για μια τόσο εντυπωσιακή σειρά παιχνιδιών είναι από μόνο του αξιοσημείωτο, αλλά το γεγονός ότι το SILENT 120 Explorer παρέχει ενέργεια σε μεγάλο βαθμό από τη συλλογή ηλιακής ενέργειας κάνει το 120 πραγματικά πρωτοποριακό στο superyachting. Το SILENT 120 Explorer μήκους 36,74 μέτρων, το πρώτο από τα οποία κατασκευάζεται επί του παρόντος και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024, έχει πλάτος 13,85 μέτρων και εκπληκτικό όγκο 499 κόρων για να προσφέρει εκτεταμένη αυτονομία στους 6-8 κόμβους σε οικονομική λειτουργία, ή έως 16 κόμβους σε πλήρη ισχύ. Το supercat προαναγγέλλει επίσης το επόμενο βήμα στην κρουαζιέρα με ηλιακή ενέργεια, με πάνελ 40 kWp (kilowatt-peak) που παρέχουν αρκετή ενέργεια για να καλύψουν τις απαιτήσεις (χάρη εν μέρει στον λεπτομερή και εξαιρετικά αποδοτικό σχεδιασμό συστημάτων) καθώς και με γεννήτριες, επιπλέον των μπαταριών ιόντων λιθίου 800 kW που οδηγούν τους ηλεκτροκινητήρες υψηλής απόδοσης 340 kW, προσφέροντας απεριόριστες δυνατότητες πλεύσης.

Το XP4 μπορεί να προσγειωθεί στην οροφή του SILENT 120 Explorer, όπου μεγάλα ηλιακά πάνελ ανοίγουν για να αποκαλύψουν ένα ελικοδρόμιο.Το XP4, το οποίο πρόκειται να λάβει πιστοποίηση το 2024, προσφέρει άνετη εναέρια προσωπική μεταφορά για έως και τέσσερα άτομα και έχει σχεδιαστεί με μια σειρά από χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως τεχνολογία ανίχνευσης και αποφυγής, βαλλιστικό αλεξίπτωτο και συστήματα πρόληψης σύγκρουσης σε χαμηλό υψόμετρο. Εκτός από τη χρήση τεχνολογιών όπως τα νανοϋλικά και η γεννήτρια με βάση το υδρογόνο, το XP4 όχι μόνο μπορεί να φορτιστεί από τους ηλιακούς συλλέκτες του SILENT 120 Explorer αλλά μπορεί επίσης να παρέχει ενέργεια από τη δική του μπαταρία στο γιοτ ως εφεδρική πηγή ενέργειας. Η συνεργασία όχι μόνο ενισχύει το προφίλ απομακρυσμένης κρουαζιέρας του SILENT 120 Explorer, αλλά σηματοδοτεί επίσης μια πραγματική πρόοδο στα ταξίδια χαμηλών ρύπων.Το υποβρύχιο U-Boat Worx NEMO προσφέρει καταδύσεις σε βάθη 100 μέτρων για δύο άτομα με ένα πλήρως ηλεκτρικό πακέτο του οποίου το αποτύπωμα είναι μικρότερο από δύο jet-ski. Το NEMO διαθέτει ακρυλικό θάλαμο πίεσης που δίνει στον πιλότο και στον επιβάτη μια εκπληκτική θέα στα βάθη της θάλασσας, ενώ το σύστημα ελέγχου Manta είναι τόσο εύκολο στην εκμάθηση όσο και εύκολο στη χρήση.Προσφέροντας έως και οκτώ ώρες αυτονομίας, ταχύτητες κάτω από το νερό έως και 3 κόμβους και θετική πλευστότητα για αυτόματη αναδυση στην περίπτωση προβλήματος, το NEMO ανοίγει πραγματικά νέα σύνορα για εξερεύνηση, που γίνονται περαιτέρω δυνατά από τις δυνατότητες του Explorer. Ο μεγάλος χώρος στο κατάστρωμα του SILENT 120 Explorer σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες θα έχουν δύο επιλογές για να μεταφέρουν το υποβρύχιο τους – είτε στο γκαράζ του αριστερού πλωτήρα είτε στο κύριο κατάστρωμα δίπλα στην πισίνα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα