fbpx

Ράλι Σουηδίας: Νικητής στην SS13 ο Νεβίλ, γλίτωσε τα χειρότερα ο Ροβάνπερα, καταστροφή για Λάπι! (pics)

Ράλι Σουηδίας: Νικητής στην SS13 ο Νεβίλ, γλίτωσε τα χειρότερα ο Ροβάνπερα, καταστροφή για Λάπι! (pics)

Ο Τιερί Νεβίλ ήταν αυτός που κυριάρχησε στην SS13, την ειδική διαδρομή Floda 2 (28.25χλμ.) του Ράλι Σουηδίας, ωστόσο αυτή μάλλον αποτελεί τη… λιγότερο σημαντική είδηση από όλα όσα συνέβησαν. Ο Βέλγος με αυτή τη νίκη του μείωσε κατά περίπου 4 δευτερόλεπτα την απόσταση που τον χωρίζει από την κορυφή της γενικής, μία απόσταση όμως που παραμένει μεγάλη (29.0 δευτερόλεπτα).

Πιο πίσω, η SS13 απέβη άκρως επιζήμια για τους δύο Φινλανδούς. Πρώτα ήταν ο Κάλε Ροβάνπερα αυτός που σε ένα σημείο είχε μία… απρόσεχτη τιμονιά, με αποτέλεσμα να σπινάρει το Toytota του. Στο χρονόμετρο η φθορά ήταν τελικά μικρή, αφού τερμάτισε μόλις 3.4 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή Νεβίλ, αν και είχε προοπτική ακόμη και για την πρωτιά.

Ο Κάλε Ροβάνπερα μάχεται να σώσει το σπινάρισμα.

Αντιθέτως, καταστροφική ήταν η εξέλιξη για τον Εσαπέκα Λάπι. Ο Φινλανδός της Hyundai… χώθηκε σε ένα snowbank στο τέλος μίας ευθείας ελάχιστα μέτρα πριν τον τερματισμό, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό του να ακινητοποιηθεί. Παρόλο που βοήθησαν με όποιον τρόπο μπορούσαν και οι θεατές, για τον Λάπι χάθηκαν πάνω από 7 λεπτά σε αυτό το συμβάν, θέτοντας τον οριστικά εκτός διεκδίκησης μίας θέση στο βάθρο του Ράλι.

Εικόνα μέσα από το Hyundai του Εσαπέκα Λάπι.
Θεατές προσπαθούν να βοηθήσουν τον Εσαπέκα Λάπι να ξεκολλήσει από το χιόνι.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την κορυφή της γενικής κατάταξης, ο Κρεγκ Μπριν παραμένει επικεφαλής, ωστόσο είδε τον Οτ Τάνακ να έχει ξανά ταχύτερη επίδοση από τον ίδιο στην SS13 κατά 1.2 δευτερόλεπτα. Έτσι, η απόσταση πια ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο είναι μόλις 1.5 δευτερόλεπτο, την ώρα που ο τρίτος Ροβάνπερα ακολουθεί στο +25.3 από την κορυφή.

Ο Οτ Τάνακ περνάει δίπλα από το ακινητοποιημένο Hyundai του Εσαπέκα Λάπι.
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα