fbpx

Ράλι Σουηδίας: Με νίκη Ροβάνπερα στην SS12 άνοιξε το απογευματινό πρόγραμμα

Ράλι Σουηδίας: Με νίκη Ροβάνπερα στην SS12 άνοιξε το απογευματινό πρόγραμμα

Ο Κάλε Ροβάνπερα ήταν ο νικητής της SS12, δηλαδή της ειδικής διαδρομής Norrby 2 (12.54χλμ.) που άνοιξε το πρόγραμμα του απογευματινού σκέλους του Σαββάτου στο Ράλι Σουηδίας. Ο Φινλανδός, που είχε πάρει τη νίκη λίγες ώρες πριν και στην SS11, έδειξε να έχει ξανά καλά πατήματα, ωστόσο η νίκη του δεν μετουσιώθηκε σε ιδιαίτερα μεγάλες διαφορές, με αποτέλεσμα να παραμένει σε απόσταση 26.0 δευτερολέπτων από την κορυφή της γενικής κατάταξης.

Εκεί, επικεφαλής διατηρείται μεν ο Κρεγκ Μπριν, ωστόσο η… ανάσα του Ότ Τάνακ γίνεται όλο και πιο καυτή πίσω του. Ο Ιρλανδός κατέλαβε μόλις την πέμπτη θέση στην ειδική με διαφορά 1.5 δευτερόλεπτου από τον νικητή Ροβάνπερα, τη στιγμή που ο Τάνακ πλασαριζόταν δεύτερος, μόλις στο +0.2 από τον Φινλανδό. Έτσι, ο Εσθονός “ψαλίδισε” κατά 1.3 δευτερόλεπτα την απόστασή του από τον Μπριν στην κορυφή της γενικής, με αποτέλεσμα τους δυο τους να τους χωρίζουν πλέον μόλις 1.7 δευτερόλεπτα.

Πέραν αυτών, η άλλη σημαντικότερη εξέλιξη της SS12 ήταν η πρόσκρουση του Έλφιν Έβανς με ένα snowbank, γεγονός που τον άφησε τελικά 19.4 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ροβάνπερα, ενώ στη γενική υποχώρησε σε μία απόσταση 50.5 δευτερολέπτων από τον επικεφαλής Μπριν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα