fbpx

Formula E: Νικητής στην Ινδία ο Ζαν Ερίκ Βερν (vid)

Formula E: Νικητής στην Ινδία ο Ζαν Ερίκ Βερν (vid)

Ο Ζαν Ερίκ Βερν πανηγύρισε τη νίκη στο Χαϊντεραμπάντ, στον πρώτο αγώνα της ιστορίας στη Formula E που πραγματοποιήθηκε στην Ινδία.

 Ο Γάλλος, 2 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, πήρε την πρώτη του νίκη στην ιστορία των μονοθεσίων 3ης γενιάς δίνοντας σκληρή μάχη μέχρι το τέλος με τον Νικ Κάσιντι και τον Σεμπαστιάν Μπουεμί της Envision Racing. Οδηγώντας για λογαριασμό της DS Penske ο Βερν έφτασε τις 11 νίκες καριέρας σε ένα δραματικό αγώνα καθώς μετά τον τερματισμό ο Μπουεμί τιμωρήθηκε με ποινή 17 δευτερολέπτων για τεχνική παρατυπία με αποτέλεσμα στην τριάδα του βάθρου να περάσει ο Αντόνιο Φέλιξ Ντα Κόστα της TAG Heuer Porsche.

Η κακή όπως αποδείχθηκε στρατηγική της Jaguar TCS στο πέρασμα από τη ζώνη ενεργοποίησης του Attack Mode έριξε τον Μιτς Έβανς από την 1η θέση ενώ λίγο αργότερα έπεσε πάνω του ο ομόσταβλός του, Σαμ Μπερντ, με τους 2 οδηγούς να εγκαταλείπουν.

Πρωτοπόρος της βαθμολογίας παραμένει ο Πάσκαλ Βερλάιν με τον Γερμανό της TAG Heuer Porsche, που είχε ατύχημα στις κατατακτήριες δοκιμές, να παίρνει την 4η θέση την στιγμή που ο πλησιέστερος αντίπαλός του, ο Τζέικ Ντένις της Avalance Andretti. είχε ατύχημα στα τελευταία λεπτά. Επόμενος σταθμός της σεζόν, σε 2 εβδομάδες, στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα