fbpx

Ράλι Σουηδίας: “Αφεντικό” ο Τάνακ στο ήμισυ της ημέρας (vid)

Ράλι Σουηδίας: “Αφεντικό” ο Τάνακ στο ήμισυ της ημέρας (vid)

Ο Οτ Τάνακ είναι αυτός που κρατάει στα χέρια του την πρωτοπορία της γενικής κατάταξης του Ράλι Σουηδίας, μετά την εναρκτήρια ειδική διαδρομή της Πέμπτης και τις τρεις πρωινές ειδικές της Παρασκευής. Ο Εσθονός οδηγός της M-Sport πήρε ουσιαστικά την πρωτιά στο ξεκίνημα της 2ης ημέρας με τη δεύτερη θέση του στην SS2 και έκτοτε παρέμεινε σταθερά εκεί, δίχως όμως να πρωτεύσει σε καμία και από τις υπόλοιπες ειδικές.

Δεύτερος στην κατάταξη ακολουθεί ο συνολικά εξαιρετικός στο πρωινό σκέλος της Παρασκευής, Κρεγκ Μπριν, με διαφορά +2.1 από τον Τάνακ, ενώ την τριάδα συμπληρώνει ο Εσαπέκα Λάπι, στο +4.1 από τον επικεφαλής. Η ισχυρότερη παρουσία της Toyota εντοπίζεται στην τέταρτη θέση με τον περσινό πρωταθλητή του WRC -αλλά και του Ράλι Σουηδίας- Κάλε Ροβάνπερα, ο οποίος είναι στο +4.7 από τον Τάνακ, έχοντας όμως το επιπρόσθετο βάρος του “ανοίγματος” των ειδικών.

Η κατάταξη μετά το πρωινό σκέλος της Παρασκευής:

Πλέον οι οδηγοί θα έχουν λίγο παραπάνω χρόνο ανασύνταξης, οι μηχανικοί διαθέσιμα τα αυτοκίνητα στο σέρβις και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος), με άλλες τέσσερις ειδικές διαδρομές. Οι δύο τελευταίες μάλιστα θα γίνουν με τη βοήθεια και προβολέων, καθώς θα έχουμε μπει στη δύση του ηλίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ειδικών – ώρα πρώτης εκκίνησης:
SS5: Brattby 2 (10.76χλμ.) – 15.53
SS6: Sarsjöliden 2 (14.23χλμ.) – 16.54
SS7: Botsmark 2 (25.81χλμ.) – 18.26
SS8: Umeå Sprint 2 (5.16χλμ.) – 20.05

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα